Nog steeds is er een tekort aan personeel in de technische branche, dit is natuurlijk al jaren een probleem en dit zal ook nog wel zo blijven. Het is voor veel werkgevers lastiger om personeel te behouden doordat de bevolking ook vergrijst. In de huidige krappe arbeidsmarkt hebben ook veel aannemers een tekort aan technisch personeel en er staan veel technische vacatures open bij zowel bedrijven als recruitment agencies. Voor hulp in deze tijden kan je onderstaand 4 praktische tips vinden voor het managen van een bedrijf met een werknemerstekort. 

Stel prioriteiten

Het opstellen van een actieplan om je personeel voor te bereiden en te organiseren voor de werklast wordt nog belangrijker tijdens drukke en stressvolle dagen.

Het spreekt voor zich dat niet alle taken tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden, daarom moeten sommige minder belangrijke taken worden uitgesteld, maar een succesvolle bedrijfsleider weet te prioriteren en berekent de vereiste tijd om projecten te voltooien en om mensen op de juiste plaats te zetten.

Leg de focus op teamwork

In lastige situaties waarbij er meer werk is dan personeel of wanneer het team een ​​bepaalde werknemer met specialistische kennis mist, is teamwork erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de prestaties niet achteruit zullen gaan.

Veel werknemers en managers of team leads hebben ervaring opgedaan in taken die normaal gesproken niet (meer) tot hun takenpakket behoren. In dit geval is teamwork essentieel om het project tot een succes te maken. 

Creëer genoeg ruimte voor pauzes

Alhoewel het raar kan klinken, er zijn veel onderzoeken die suggereren dat managers hun personeel juist méér pauze moeten geven wanneer er een overschot is aan werk. Een onderzoek uit 2011 van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign toonde aan dat het regelmatig nemen van pauzes hielp om langer op een taak te focussen. Met name bij veel technische banen kan de stress van onderbezette teams de kans op het verhogen van stress verhogen. Door je werknemers wat vaker en kort te laten pauzeren verhoog je dus eigenlijk de productiviteit. 

Wees open naar elkaar en communiceer

Het kan voor sommige werknemers vervelend en moeilijk zijn om efficiënt te werken omdat ze zich wellicht overweldigd voelen door het werken met minder collega’s. Dit kan voorkomen worden door managers die stressbestendigheid uitstralen op het team en om hen te stimuleren om open te zijn over moeilijkheden op de werkvloer. Het moreel hoog houden kan een daling van de productiviteit voorkomen.