Leuker langer werken
Image default
Mode en Kleding

Verschillende typen Birckenstocks

Probeer een T-strap stijl voor een meer geklede teenslipper. Deze schoenen met een teenstuk bieden een iets duurder alternatief voor de klassieke strandkleding. Je kunt ook kiezen

voor een model met een stijlvolle lus rond de grote teen voor een meer vrouwelijke versie van deze look.
Voor een andere kijk op de teenslipperesthetiek kun je de Birkenstockmodellen met één bandje proberen, zoals de Madrid. Een dikke band houdt de sandaal op de voet. Dit kan betekenen dat je voet in deze stijl iets meer rondglijdt dan in die met meer bandjes.

Geef je voet meer steun met een hielriem. Als je je zorgen maakt over het feit dat je voet in een één- of tweestapsmodel rondglijdt, probeer dan een stijl als de Bali of Milano die hiel- of enkelbandje heeft. Deze houden je voet stevig vast in de schoen.

Wees je ervan bewust dat het niet zo makkelijk is om je voet simpelweg in en uit deze specifieke stijl van Birkenstocks te laten glijden als bij andere modellen het geval is.
Als je de hielband niet wilt, maar je wilt wel een betere pasvorm, probeer dan een driestrap stijl zoals de Florida.

Kleed je look aan met gedessineerde bandjes. Sommige Birkenstockmodellen, zoals de Granada en de Bali, worden geleverd met laseruitsparingen in de bandjes. Dit geeft ze een delicaater, eleganter gevoel. Deze stijlen zijn ook meer vrouwelijk

Houd je voeten warm in koeler weer met een gesloten stijl. Sommige Birkenstock-modellen, zoals de Boston, lijken meer op slip-on-klompen dan op de klassieke Birckenstock sandalen. Deze schoenen houden je voeten warmer op koudere dagen. Ze kunnen ook comfortabele slippers maken om in huis te dragen.