Steeds vaker shoppen we online. Ben jij hier ook fan van? Dat is ook niet zo gek. Online zijn er zoveel leuke webshops te vinden, bijvoorbeeld nummerzestien.eu , hier koop je de leukste kleding gewoon vanuit je luie stoel. Ideaal toch?! Het nadeel van online shoppen is dat je de kleding niet kunt zien, vastpakken en passen. Dit kan soms best voor teleurstellingen zorgen. In deze blog lees je daarom 5 tips hoe je de kans op online miskopen kunt voorkomen.

 

  1. Meten is weten

Helaas kun je er echt niet vanuit gaan dat je kledingmaat op de verschillende webshops en bij verschillende merken hetzelfde is. Maten zijn niet standaard. Ook niet in Nederland. Pak het daarom in één keer goed aan en meet je even op. Noteer deze direct, zo weet je bij ieder maattabel welke maat jij nodig hebt!

 

  1. Maak een shoppinglijstje

De valkuil bij online shoppen is dat je maar blijft doorklikken. Voor je het weet heb je je winkelmandje overvol. Om dit te voorkomen kun je een shoppinglijstje opstellen. Zo weet je van te voren naar welke kledingstukken je precies op zoek bent. Afleiding wordt daarmee voorkomen.

 

  1. Lees de productomschrijving

Deze tip is enorm belangrijk. Lees altijd de specificaties en de artikelomschrijving. Een kledingstuk kan er namelijk op de foto heel anders uitzien dan in het echt. Bekijk daarom de lengte van het kledingstuk, het materiaal, de pasvorm en welke maat het model draagt. Door de productomschrijving goed door te lezen weet jij al een stuk meer over wat je van het kledingstuk kunt verwachten.

 

  1. Lees de reviews

Veel webshops werken met reviews over het kledingstuk onderaan de pagina. Deze helpen je kiezen als je nog wat twijfelt. Ook wanneer je meer wilt weten over de pasvorm, de maat en de kleur vind je hier meer informatie. 

 

  1. Retourneren

Tenslotte is het verstandig om het retourbeleid even te controleren. Hoeveel tijd krijg je om de kledingstukken te passen en eventueel te retourneren? Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Mochten je online aanwinsten tegenvallen kun je deze in ieder geval weer zonder problemen retourneren.

https://www.nummerzestien.eu/