Leuker langer werken
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het dragen van een bh tijdens de zwangerschap

Tips voor het dragen van een bh tijdens de zwangerschap

Wanneer je voor het eerst zwanger bent, dan komt er natuurlijk van alles op je af. Vanaf het moment dat je weet dat het daadwerkelijk zover is, tot aan de eerste echo staat je leven even volledig op z’n kop. Je moet ineens denken over zaken die nog heel ver weg leken, maar nu toch wel heel dichtbij komen. Eén van deze zaken is natuurlijk de kinderkamer, maar ook de keuze voor de kinderwagen is er eentje om goed over na te denken. Ook zal je lichaam zich ontzettend snel ontwikkelen, waarbij de borsten vaak als eerst aan de beurt zijn. Deze zullen gevoeliger worden en naarmate de tijd vordert in omvang toenemen. Een zwangerschapsbh kan dan uitkomst bieden. Waarom en enkele tips vertellen we je hier!

Ondersteuning

Naarmate je zwangerschap vordert, zullen ook je borsten steeds verder in omvang toenemen. Doordat ze een stuk gevoeliger worden en ook groeien, zal je merken dat je normale bh op ten duur niet meer past. Een zwangerschaps bh daarentegen is er speciaal voor gemaakt om je borsten te ondersteunen, maar ook gedurende een flinke periode mee te kunnen rekken. Doordat ze gemaakt zijn van een elastisch materiaal, hoef je niet bang te zijn dat je ook hier na enkele weken bent uitgegroeid. Heb je niet direct een zwangerschapsbh tot je beschikking, maar draag je voor het sporten altijd een anita sport bh, dan kan dit voor de time being natuurlijk ook. Het gaat erom dat er tegendruk wordt geboden en je borsten niet te veel kunnen bewegen.

Begin op tijd

Het dragen van een zwangerschaps bh is niet per definitie ideaal. Toch is het wel belangrijk hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Je zult namelijk merken, dat wanneer je deze direct begint te dragen, de pijn een stuk minder wordt. Doordat deze tegendruk biedt en je borsten tegen je lichaam aandrukt zodat ze niet tot nauwelijks kunnen bewegen, zal dit de pijn doen verminderen. Net als wanneer je voor de eerste keer een sport bh of maximizer bh draagt, geldt ook voor een zwangerschapsbh, dat je hier gewoon even enkele dagen aan zal moeten wennen. Vind je het lastig om te bepalen welke bh nu het meest voor jou geschikt is, dan is het aan te raden naar een winkel te gaan. Hier kunnen ze je helpen en weet je zeker dat je een bh kiest die fijn en comfortabel zit.