Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van een ict dienstverlener. Deze dienstverlener kan binnen meerdere branches werken. Zo zou het kunnen zijn dat ze binnen de business, security of software afdeling werken binnen de ict branche. Een ict dienstverlener helpt om bestaande software te beheren. Een bedrijf kan het beheer van hun software uitbesteden aan een ander. Het betekent dan niet perse dat deze software gebouwd is door deze dienstverlener zelf, maar dit is niet onmogelijk. Een dienstverlener kan ook in dienst worden genomen om te helpen bij de implementatie van nieuw software.

Uitbesteding van software beheer

De software waar het bedrijf gebruik van maakt, waarvan deze gemaakt is door een ander, vraagt om veel verantwoordelijkheid. Zo moet je denken aan het technisch beheer van de software, het infrastructuur en de database. Hiervoor is de leverancier van de software voor verantwoordelijk. Wat vaak voorkomt is dat dit onderdeel van de verantwoordelijkheden wordt uitbesteedt door de leverancier aan een ander. Dit kan zijn om bijvoorbeeld in de kosten te besparen. Maar ook veiligheid kan een rol spelen. Hoe de leverancier hierin te werk gaat is voor het bedrijf zelf niet van belang.

Hoe kun je gebruikmaken van een externe cloud server?

Het hebben van een cloud werkplek houdt in dat alle gegevens en gebruikte programma’s op elk moment en vanaf elk elektronisch apparaat toegangbaar zijn. Dit maakt dat je overal en altijd kunt werken. Het kunnen gebruiken van deze programma’s op elk moment is een groot voordeel. Je kunt zo jouw programma’s opslaan op een externe cloud server. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken hoef je simpelweg deze te openen op jou eigen elektronisch apparaat. Je logt in op jouw account en hebt dan toegang. Je moet hiervoor wel altijd voorzien zijn van een internetverbinding.

 

Is een cloud werkplek een aanrader?

Het hebben van een cloud werkplek is erg wenselijk en veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat anderen toegang krijgen tot jouw programma’s en gegevens. Jij bent de enige met toegang tot jouw account en kunt altijd bestanden delen met andere werknemers en/of collega’s via de cloud. Hierbij geef je anderen toegang tot jouw bestanden als jij dat wilt. Veel mensen maken gebruik van de cloud en hebben de voordelen hiervan al zelf kunnen ervaren. Het gebruik van de cloud is voor veel mensen de nieuwe methode van werken.