In 2020 is de waterkant van meren, rivieren en kanalen een stuk beter bezocht dan eerdere jaren. Door de (halve) lock-down hebben steeds meer oud-vissers hun hobby teruggevonden en is er ook een legio aan nieuwe vissers bijgekomen. Dit nieuwe en vernieuwde enthousiasme slaat zelfs zo door, dat hengelsportartikelen soms echt lastig te verkrijgen zijn. Winkels worden of zijn leegverkocht en aan voorraad komen is erg lastig. Want ook in de productie en logistiek blijkt het moeilijk om tijdens Corona de toko draaiende te houden. Of je nu een tent wilt kopen, vislijn, vismolen of haakjes, eigenlijk in alle artikelen blijkt de levertijd op te lopen. Dit was eerst voornamelijk te merken bij de instap-artikelen, maar ook de grote merken als Abu Garcia, JRC, Shimano en Penn hebben moeit om te leveren. 

Eigenlijk natuurlijk hartstikke leuk dat we onze hobby met steeds meer mensen kunnen beleven. Aan de andere kant wordt het wel steeds lastiger om je visjes te vangen. Door dressuur blijkt de vis ook steeds slimmer te worden om ons haakaas te vermijden. Zeker intelligente vissen als karper, zeelt en grote snoeken zijn lastiger te haken. Maar als je bekend met deze trends, dan kan je toch je visjes goed vangen, als je anders vist dan anderen. Deze trendbreuk is nieuw misschien voor de visser, maar natuurlijk ook voor de vissen in het water. De kans op schrikkende vis is hierdoor ook kleiner. Onderstaande een enkel tip hoe jij afwijkend kunt zijn van jouw collega’s. 

Vis op momenten dat anderen stoppen

Overdag zijn de meeste vissers aan de waterkant te vinden. Vaak in de vroege uren tot ergens in de middag. Weinig vissers starten pas einde middag en gaan door tot de late uurtjes. Mochten nu net deze uurtjes de periode zijn dat de vissen een voerplek wat makkelijk durven aandoen, omdat ze in deze tijd minder vaak gevangen worden (of hun maatje). 

Vis op andere plaatsen

Elk water heeft enkele hotspots. Plaatsen waar veel gevist wordt. Dit kan omdat deze plekken goed vis produceren, of dat ze gewoon makkelijk te benaderen. Vis je echter op plekken die moeilijk bereikbaar zijn, of een hoek van het water dat anderen links laten liggen, dan kunnen dit juist de plaatsen zijn waar de dressuurvissen in de drukte van de dag juist liggen. 

https://www.sportvisgigant.nl/