Hoeveel je ook van je baan houdt, soms haal je er niet meer genoeg voldoening uit. De laatste jaren is het werk steeds zwaarder geworden omdat minder werknemers harder en langer moeten werken. De verwachtingen van de werkgever zijn gestegen naarmate de concurrentie toenam. Het tempo van de veranderingen is meedogenloos en neemt toe. Je worstelt om een balans tussen werk en privé te behouden en tegelijkertijd je voldoening uit je werk te vergroten. Deze drie tips zullen je helpen om meer voldoening uit je baan te halen.

Verbinding met het grotere geheel

Net als een onderling verbonden web, hebben alle functies in een organisatie een doel dat bijdraagt aan de doelen in het grotere geheel. Maar als je het gevoel hebt dat je druk bezig bent of steeds dezelfde eentonige taken uitvoert, kan het zomaar zijn dat je vergeet dat je eigenlijk op een zinvolle manier bijdraagt aan de doelstellingen van het bedrijf. Na verloop van tijd kun je ontkoppeld raken omdat je niet het gevoel heb iets toe te voegen. Als je juist denkt dat je baan écht het verschil kan maken in wat het bedrijf probeert te bereiken, kan dat je helpen om je verbonden te voelen met iets dat groter is dan jezelf. Het komt erop neer dat een nieuwe band met je werk je een gevoel van doelgerichtheid kan geven. Het resultaat? Je voelt je meer verbonden, meer verantwoordelijk voor je carrière en je hebt het gevoel dat je je eigen schip bestuurt.

Verbreed je horizon

Afhankelijk van het bedrijf of organisatie zijn er wellicht mogelijkheden om deel te nemen aan een groep die leden uit het hele bedrijf aantrekt. Je bedrijf kan bijvoorbeeld een welzijns- of een diversiteitscommissie hebben. Of misschien is er zelfs een bowling- of voetbalteam dat je bedrijf sponsort. Een stap verder gaan dan je dagelijkse verantwoordelijkheden kan je een pauze geven van het gebruikelijke. Het geeft je ook de kans om andere mensen in het bedrijf te ontmoeten. Mensen die uiteindelijk een positieve invloed kunnen hebben op je professionele bezigheden. Naast het doorbreken van de eentonigheid, kan het je ook helpen om je meer verbonden te voelen met de organisatie als geheel.

Focus op oplossingen

Als er een organisatorisch probleem is met je baan – bijvoorbeeld als je het werk van twee mensen doet vanwege een niet ingevulde functie – is de kans groter dat het sneller wordt opgelost als je je directe manager een oplossing kunt voorleggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen om een uitzendkracht of stagiair in te huren om de last te verlichten totdat de functie is vervuld. Het idee is om oplossingsgericht te werk te gaan in plaats van te klagen over een situatie.

Kijk naar binnen

Soms zorgt het getouwtrek tussen persoonlijke en professionele behoeften voor genoeg conflicten om je algehele stemming naar beneden te halen. Het is belangrijk om te stoppen met je schuldig te voelen. Je kunt gewoon niet ‘alles doen’ en je richten op wat je niet gedaan krijgt. Dat haalt je energie weg van wat je wel doet. Prioriteiten stellen kan ook helpen. Zeg ‘nee’ tegen projecten en activiteiten die jouw doelen niet dichterbij brengen. En ‘ja’ tegen de projecten en activiteiten die dat wel doen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor je gezondheid en je gezin. Als je een van beide verliest, krijg je ze misschien niet meer terug.

Heeft dit alles niet het gewenste effect? Dan is BLCC loopbaanbegeleiding wellicht de weg die je moet gaan bewandelen. Het roer drastisch omdraaien!