Leuker langer werken
Image default
Sport

Effectief trainen met een extra stimulans van buitenaf

Zeer effectief sporten met een extra stimulans van buitenaf, dat kan met EMS training. Op een eenvoudige manier fit worden, fit blijven of gewicht verliezen, ook dat kan met EMS training. Zoals je ziet kan je EMS training voor diverse doeleinden inzetten. Maar wat houdt trainen met EMS precies in? We leggen het in het kort voor je uit.

Elektrische spier stimulatie

EMS training is sporten met ondersteuning van elektrische stimulatie. EMS staat dan ook voor elektrische spier stimulatie. Om te bewegen worden onze spieren aangestuurd door het centrale zenuwstelsel. Er worden elektrische signalen in het lichaam afgegeven (via de hersenen) om de spieren in beweging te krijgen. Het maakt niet uit of de elektrische signalen vanuit ons eigen lichaam komen of van buitenaf, de spieren reageren namelijk op beide hetzelfde.

Door eenvoudige basisoefeningen uit te voeren tijdens een EMS training worden de spieren dubbel gestimuleerd. Namelijk via de elektrische impulsen die je spieren vanuit het lichaam krijgen omdat je oefeningen uitvoert en elektrische impulsen vanuit het EMS apparaat. Dubbel zo effectief dus. Dit is de reden dat je met een EMS training veel sneller klaar bent maar toch hetzelfde resultaat bereikt. Iedere EMS training duurt maar 20 minuutjes. Binnen deze tijd heb je alle spieren van je lichaam getraind. Deze trainingstijd staat gelijk aan 3 tot 4 uur trainen in de sportschool. Waar dit grote tijdsverschil vandaan komt? In de sportschool kan je maar één spiergroep tegelijkertijd trainen. Je moet dus heel veel verschillende oefeningen uitvoeren voor een complete training. En dat kost tijd. Met EMS worden alle spiergroepen tegelijkertijd gestimuleerd, via meerdere elektrodekanalen in het stimulatiepak. Dus terwijl jij een oefening uitvoert voor je buikspieren worden daarnaast ook alsnog je beenspieren, armspieren, bilspieren enzovoorts getraind.

Ervaringen van anderen

Wil jij weten hoe de EMS training ervaring van andere mensen is? En welk persoonlijke doel zij bereikt hebben door sporten met EMS? Op de website van StimaWELL kan je diverse ervaringen van verschillende mensen lezen. Je kan hier ook gelijk zien voor welke doeleinden EMS allemaal in te zetten is en welk resultaat je ermee kan bereiken.

 

https://ikwilstimawell.nl/