Leuker langer werken
Sport

Squashen om fit te worden | Quality Squash Stores

De andere drie vingers – de pink, de ringvinger en de middelvinger – moeten de stevige basis van uw greep vormen. Deze moeten stevig blijven als je de bal raakt, en hier wordt je kracht opgewekt.
Uw wijsvinger wikkelt zich hoger boven de greep, en moet gescheiden zijn van de rest van de basis van de greep, zonder de andere vingers aan te raken. Het zal er bijna uitzien alsof je met je hand een haak vormt. Dit zal u in staat stellen om andere finesse-gebaseerde schoten, zoals druppels en flicks, te controleren.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door www.qss-squash.nl en www.qss-squash.nl/squash-rackets. De online squash webwinkel van Nederland En België.

Positionering van het lichaam
Voor alles is het belangrijk om het lichaam op de juiste plaats te krijgen waar het moet zijn voordat je een ander aspect van het schot kunt instellen.

De positionering is letterlijk de basis van het schot. Veel mensen denken dat de kracht van je voorhand of van een schot, of een ander schot, van de schommel zelf komt. Dit is onjuist, want de basis van de kracht komt van de romp van het lichaam via de spierkracht van de gebogen benen van de speler in combinatie met de romprotatie gedurende het hele schot.

De armzwaai is slechts een uitbreiding van de kracht die van de rest van het onderlichaam komt.

Om te beginnen moeten de spelers aan het schot vanaf de voeten naar boven denken. Dit bevordert de beste balans voor de speler. De speler zal de zijmuur met de linkervoet naar voren en de rechtervoet achter de linkervoet, met het zwaaipad voorbereid.

Dit is voor rechtshandigen. Voor linkshandigen moet de speler naar de zijmuur wijzen met hun rechtervoet naar voren en hun linkervoet achter hun rechtervoet, met hun respectievelijke zwaaipad voorbereid.

De knieën van de spelers moeten licht gebogen zijn op elk been, en de stap die met de andere voet genomen wordt moet kort zijn, zodat de speler zich niet te ver verspreidt zodat hij zijn evenwicht verliest voordat hij zwaait.

Bij het terugnemen van het racket om naar de bal te zwaaien, moet de rechterschouder hoger zijn dan de linkerschouder, met de linkerarm op een natuurlijke positie voor de speler om de andere beweging in evenwicht te brengen en een level omhoog te zetten om naar de bal te zwaaien.

Houd in gedachten, als de linkerhand voor iemand met een dominante rechterhand wordt geplaatst, dan moet de rechterhand voor iemand met een dominante linkerhand worden geplaatst. Zodra de speler zich in deze positie voor zijn forehand heeft gepositioneerd, is hij klaar om daadwerkelijk door te gaan met de zwaaibeweging van de bal.

Wanneer de speler geen schot slaat in een wedstrijd en zich wil voorbereiden op de volgende, ongeacht of het een forehand of backhand is of niet, moet hij er een gewoonte van maken om zichzelf in de ‘ready position’ te zetten. Dit is wanneer de voeten van de speler naar de muur gericht zijn. Hun racket moet uit hun lichaam worden gehouden met beide handen die het in een hoek van 45 graden vasthouden. Hoe lager op de grond, hoe gemakkelijker het is voor de speler om meer banen te bedekken, dus hun knieën moeten gebogen zijn en hun voeten moeten ongeveer schouderbreedte uit elkaar staan.

Zwenkpad
Nu alle bovenstaande details zijn geregeld, is het tijd voor de lol. Laten we de eigenlijke swing eens proberen! Hoe leuk het ook is om de bal hard te slaan bij een impact, en geloof ons als we zeggen dat het een grote stressverlichter kan zijn, er zijn nog steeds een heleboel kleine details in de schommel die op een natuurlijke manier samen moeten vloeien, zodat je zelfs het punt van de impact kunt bereiken.

Om te beginnen moet uw rechterelleboog (of uw linkerelleboog) licht gebogen zijn. De gebogen elleboog begint naar voren te bewegen in de richting van de positie van de bal terwijl de rechterschouder volgt en lager beweegt terwijl uw romp draait.

Het hoofd van de speler moet perfect stil blijven staan terwijl hij oogcontact maakt met de bal. De arm zal het racket naar voren bewegen om contact te maken met de bal. Zodra de arm is uitgestrekt, zal de pols het dan overnemen en het racket naar de bal brengen om contact te maken met de bal. De snaren zullen dan de bal raken.

Het racketgezicht zal open blijven als de speler de bal slaat, maar bij de inslag, wordt de bal naar voren gebracht uit het lichaam bij volledige verlenging. Het racket moet loodrecht op de zijmuur staan om de bal parallel aan het racket te sturen.

Tijdens alle fasen van de zwaai moet de racketgreep altijd lager blijven dan het rackethoofd. Bij een impact moet de bal zich achter de voorste knie bevinden, in lijn met de arm, en het racket moet loodrecht op de zijwand staan om de bal parallel aan de zijwand te kunnen sturen.

Laat u niet voor de gek houden, de zwaai is nog lang niet voorbij na het slaan van de bal. In feite is de follow through eigenlijk wat er uiteindelijk toe zal leiden dat uw squashforehand de vorm krijgt die u wenst.

Nadat de snaren de bal hebben geraakt, zal het racket in lijn zijn met de bal en de zijkant van het lichaam. De hele beweging brengt je schouders rond terwijl je romp draait, met het racket dat helemaal over je schouder komt en erdoorheen volgt.

De rotatie van de schouders is cruciaal na het slaan van de bal. Het laat de rechterarm toe om de langst mogelijke tijd door het schot te blijven versnellen, en het lichaam zal het natuurlijk toelaten.

https://www.qss-squash.nl