Leuker langer werken
Image default
Onderwijs

Het beste studiekeuzeadvies na zeven intensieve gesprekken

Het kiezen van een juiste studie is niet zomaar iets. Je kiest je studie zorgvuldig in de wetenschap dat het voor een groot deel jouw toekomst gaat bepalen. Soms valt het je zwaar de juiste studie te kiezen of denk je dat je een verkeerde keuze gemaakt hebt. In dat geval is het buitengewoon verstandig te kiezen voor professioneel studiekeuzeadvies. Na zeven intensieve gesprekken weet je wel waar je voor moet kiezen. 

In zeven gesprekken moet duidelijk zijn wat goede keuzes kunnen zijn 

Een traject dat studiekeuzeadvies heet begint altijd met een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek wordt ingegaan op verwachtingen en de werkwijze, Zie je een dergelijk proces zitten dan moet in zeven gesprekken duidelijk worden wat voor jou een verstandige keuze zou kunnen zijn. De professional helpt je bij het nemen van de keuze, uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat die keuze wordt. 

Klopt het beeld dat je hebt van een studie met de realiteit 

Het is de bedoeling dat je na de gesprekken wel enthousiast bent voor een bepaalde studie. Sterker nog; het is de bedoeling dat je dan wel met vertrouwen aan een studie begint. Centrale vragen tijdens studiekeuzeadvies zijn vooral vragen als wat kun je, wat wil je en wat motiveert je. Er wordt gekeken naar de overlap in de antwoorden en vervolgens wordt gekeken welke opleiding daar bij aansluit. Dan nog wordt gekeken of het beeld dat jij van een bepaalde opleiding hebt overeenkomst met de realiteit. Op die manier weet je wat je kiest.  

Zorgen en twijfels worden weggenomen  

Er is studiekeuzeadvies voor alle niveaus en de bedoeling is dat je een keuze maakt die bij je past. Zorgen en twijfels worden weggenomen. Het feit dat de mensen die al gebruik maakten van de diensten van de professionals het rapportcijfer 8,4 geven, spreekt boekdelen. Uiteraard wordt er maatwerk begeleiding gegeven en is er studiekeuzeadvies voor alle niveaus. Na het doorlopen van het proces heb je wel vertrouwen in de studiekeuze en maak je een keuze die bij je past. Het kiezen van een studie is iets heel belangrijks. Neem dat serieus en kies voor professionele ondersteuning.