Leuker langer werken
Image default
Onderwijs

Zorg voor meer veiligheid op het werk door een preventiemedewerker

Veiligheid op de werkvloer is een belangrijke factor als het aankomt op tevredenheid onder werknemers. Vaak wordt het belang van een veilige en gezonde werkplek door werkgevers onderschat. Werknemers die doorhebben dat er vanuit hogerop om hun zorgen wordt gegeven, leveren doorgaans betere prestaties en binden zich beter aan het bedrijf. Ook kan het er op de werkvloer een stuk gemoedelijker aan toe gaan wanneer werknemers door hebben dat er over hun veiligheid en gezondheid nagedacht wordt. Een preventiemedewerker zorgt er onder meer voor dat de Arbowet wordt nageleefd. Daarnaast wordt er geëvalueerd waar verbeteringen betreffende de veiligheid kunnen worden doorgevoerd.

Hoe begin kan ik beginnen als preventiemedewerker?

Voordat je aan de slag kan om de veiligheid binnen je bedrijf te verbeteren, zul je eerst een preventiemedewerker cursus moeten volgen. Binnen deze cursus wordt je klaargestoomd voor je toekomstige taak als preventiemedewerker. Hier leer je onder andere de ins en outs van het analyseren van arbeidsrisico’s en bestudeer je de fijne kneepjes van de Arbowet. Door middel van een cursus preventiemedewerker maak je op een professionele wijze kennis met het vakgebied en kun je de theorie die je leert meteen toepassen in de praktijk.

Als je twijfelt of preventiemedewerker iets voor jou is, is het aan te raden om eerst een cursus te volgen voordat je in het diepe springt met een opleiding. Tijdens een cursus krijg je al een goed beeld of het preventiemedewerkerschap je genoeg aanspreekt om erin door te studeren. Weet jij al precies wat je wilt en ben je eerder op zoek naar een volledige opleiding? Lees dan hieronder verder.

Hoe kan ik doorgroeien als preventiemedewerker?

Beviel de cursus je, of weet je al dat je roeping ligt in het veilig houden van de werkplek? Dan is een preventiemedewerker opleiding waarschijnlijk iets voor jou. Tijdens deze opleiding verdiep je je verder in de wereld van het preventiemedewerkerschap en wordt je opgeleid tot professional als het aankomt op de Arbowet en veiligheidsregelgeving. Iemand die dit traject doorloopt kan zichzelf ook wel een Arbocoördinator noemen. Het advies wat jij meegeeft aan je organisatie moet ervoor gaan zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan en dat werknemers zich veilig thuis kunnen voelen binnen hun werkomgeving.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Begin vandaag nog met een opleiding en breidt je veiligheidskennis uit!

 

Gerelateerde artikelen

Online cursussen Pools

Haal meer uit je vak als leerkracht

Cultuurdag op school