Leuker langer werken
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school

Cultuurdag op school

Wat is een Cultuurdag? Deze vraag zult u zich ongetwijfeld afvragen wanneer u deze term voor het eerst langs ziet komen. De Cultuurdag is een groot evenement op een middelbare school waarbij leerlingen de hele dag workshops volgen. De workshops die de leerlingen volgen worden gekozen door de school zelf, de leerlingen mogen zichzelf indelen in deze workshops. De scholen krijgen een breed aanbod waaruit zij mogen kiezen, ze mogen volledig naar smaak of op basis van een bepaald thema beslissen hoe hun Cultuurdag eruit komt te zien. 

Kleinkunstig is de bedenker van de Cultuurdag en is al jaren actief in de onderwijssector. Met jaren aan ervaring en een ontzettend breed aanbod is Kleinkunstig inmiddels een van de grootste aanbieders van kunsteducatie voor het VO in Nederland. Kleinkunstig organiseert workshops op middelbare scholen door heel het land, voor elk niveau en elk leerjaar. Kleinkunstig is ook actief in het speciaal onderwijs, de workshopdocenten van Kleinkunstig zijn betrouwbare, opgeleide docenten die zich elke keer weer hard inzetten voor de workshop. 

Hiphop Cultuurdag

Een leuk voorbeeld van een cultuurdag is het organiseren van een Hip Hop Cultuurdag, tijdens zo’n dag gaan de leerlingen aan de slag met workshops volgen over allemaal verschillende raakvlakken die onder de hiphop paraplu vallen. Denk hierbij aan een hiphoptheater workshop, daarna een workshop beatmaking om daar vervolgens je eigen raps voor te schrijven tijdens de Workshop Rap. Kleinkunstig stelt de Cultuurdag voor u samen en regelt de volledige organisatie. 

Als school zijnde is het ook gunstig om een cultuurdag te organiseren, de medewerkers van uw middelbare school hoeven namelijk een dag lang niets te doen. Dat betekend dat u bepaalde verandering kan doorvoeren terwijl er een Cultuurdag gaande is op school, een win win situatie dus! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vooral eens een kijkje op de website. 

https://www.kleinkunstig.nl