Leuker langer werken
Onderwijs

Wat verdient een secretaresse?

Ben je reeds aan het werk in een administratieve functie of wil je graag specifiek als secretaresse gaan werken? Dan is het zeker zinvol hier eerst een goede opleiding voor te volgen. Uiteraard wil je graag weten wat je gaat verdienen en daarom is het salaris secretaresse ook van belang om te weten.

Geld is ook belangrijk

Geld is voor de meeste mensen niet het belangrijkste als het om werk gaat. De meeste mensen zullen het liefst een baan hebben waarin ze het naar hun zin hebben en die ze met plezier doen. De verdiensten voor een functie zijn echter wel van praktisch belang want je zult er ook van dienen te leven.

Waarvan zijn de verdiensten afhankelijk?

Als secretaresse met een opleiding op MBO-niveau op zak bedraagt het salaris ruim 2000 euro bruto per maand als je fulltime werkt. Dit kan verschillen per werkgever maar is zeker ook afhankelijk van wat je allemaal doet, wat voor opleiding je genoten hebt, hoeveel werkervaring je hebt en hoe oud je bent. Als je nog maar net begonnen bent als secretaresse zul je minder verdienen dan iemand die al langer op de arbeidsmarkt actief is maar dit kan wel oplopen in de loop der jaren.

Wat doet een secretaresse zoal?

De meeste secretaresses hebben een uitgebreid takenpakket binnen hun functie. Deze zijn veelal onder te verdelen in verschillende categorieën: inkomende en uitgaande communicatie afhandelen; agendabeheer; inplannen, voorbereiden en notuleren van vergaderingen; ontvangen van gasten; bijeenkomsten organiseren; administratieve werkzaamheden en archiveren. Lijken deze werkzaamheden je wel wat maar ben je er nog niet in gespecialiseerd? Dan is het zeker zinvol eerst een opleiding op dit gebied te volgen. Zo doe je kennis op en maak je ook meer kans op een leuke baan als secretaresse die bij jou past.