Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Op deze manier vind je een baan die bij jou past

Vrijwel iedereen is op zoek naar een baan dat bij hem of haar past. Een baan vinden dat bij jou past, is voor iedereen verschillend. De één werkt graag op kantoor en de ander wil het liefst buiten werken. Daarnaast vindt iedereen een baan op een ander manier. Sommige mensen komen aan een baan via hun netwerk. Terwijl andere mensen juist gebruik maken van een uitzendbureau. In dit artikel leg ik uit hoe je een baan vindt dat bij jou past.


Waar liggen jouw interesses?

Het allerbelangrijkste is dat je een beroep uitoefent dat je leuk vindt. Het komt nog steeds voor dat mensen met tegenzin naar hun werk gaan. Dit heeft verschillende redenen. De één vindt de het werk zelf niet leuk en de ander kan het bijvoorbeeld niet goed vinden met zijn of haar collega’s. Om te voorkomen dat je een baan krijgt die je niet leuk vindt, is het belangrijk om te ontdekken waar jouw interesses liggen. Wat vindt je leuk om te doen? Werk je liever met mensen samen of werk je liever zelfstandig? Dit zijn allerlei vragen die je jezelf moet stellen.

Doe een beroepskeuzetest

Als je erachter bent waar jouw interesses liggen, kun je een beroepskeuzetest maken. Er zijn allerlei gratis beroepskeuzetesten beschikbaar op het internet. Je moet een aantal vragen beantwoorden die je helpen om te bepalen welk beroep er bij jou past. Bij de meeste testen komen er een aantal opties naar voren die aansluiten op jouw voorkeuren. Het hoeft natuurlijk niet tot iets te lijden, maar het geeft je wel een goede indruk en misschien zit jouw beroep hier wel tussen. 

Durf te experimenteren

Het is aan te raden als je twijfelt over een baan die je aangeboden hebt gekregen om het gewoon te proberen. Soms kom je er pas achter wat bij je past door het in de praktijk te ervaren. Een beroep vinden dat bij jou past, kans soms lang duren. Maar als je hier actief mee bezig bent en gewoon dingen probeert, vind je ongetwijfeld een baan die bij jou past. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Vacatures Franeker. Misschien zit hier wel een baan tussen voor jou. 

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan snel een kijkje op https://prowurk.nl/. Zij kunnen je zeker verder helpen op zoek naar een baan die bij jou past.