Leuker langer werken
Image default
Horeca

Het onderhouden van jouw heteluchtoven is belangrijk!

Velen onder ons hebben er een hekel aan. Het schoonmaken en onderhouden van jouw heteluchtoven is niet een klusje waar velen om te springen staan, uitzonderingen daargelaten natuurlijk! Echter, je moet weten dat het onderhoud aan jouw heteluchtoven belangrijk is voor de levensduur van het apparaat. Als je de oven goed onderhoudt, scheelt dat ook in het schoonmaken en hoeft je niet meer een eeuwigheid dezelfde ingebrande plek te boenen. In dit blog vertellen we er meer over!

 

Waarom het onderhoud aan uw heteluchtoven belangrijk is

Hetgeen dat je waarschijnlijk niet wist over heteluchtovens, is dat wanneer je deze niet op de juiste manier onderhoudt, dit ook de kwaliteit van de bereide voedsel beïnvloedt. En dit is nou juist hetgeen dat je wilt voorkomen. Vooral wanneer je gasten op bezoek hebt natuurlijk. Het zou zonde zijn als je heerlijk hebt gekookt en zoiets simpel letterlijk roet in het eten gooit.

 

Nog een reden waarom het onderhoud aan je heteluchtoven regelmatig moet gebeuren is dat wanneer je dit niet doet, de levensduur van de oven flink kan teruglopen. En dat is iets waar niemand op zit te wachten. Het kost namelijk een hoop geld en tijd om een nieuwe aan te schaffen.

 

Een tip om schade aan je heteluchtoven te voorkomen

Niet alleen met het goede schoonmaken van je heteluchtoven kan je de levensduur van het apparaat verlengen. De manier waarop je de gerechten bereidt hebben ook invloed op de levensduur van uw heteluchtoven. Wanneer je een gerecht in de oven stopt, hou deze dan goed in de gaten. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je gasten geen verbrand voedsel hoeven te eten natuurlijk, maar ook om eventuele inconsistenties in de oven op te merken. Het kan namelijk zo zijn dat de grill niet helemaal lekker werkt en dat bijvoorbeeld één kant van de kip in de oven mooi goudbruin is en de rest is nog zo rauw is als het maar zijn kan! Dit kan wijzen op een fout in de ventilator of convectiesysteem. Let dus goed op!

 

Gerelateerde artikelen

Smoothies voor jouw feest of evenement

Wilt u een koffiemachine huren?

De beste Italiaanse catering die er is