Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Corona oplossingen in de winkel

Mogelijk moet u in de winkel ook veel aanpassingen maken om de verspreiding van het virus te voorkomen en de gezondheid van klanten en winkelmedewerkers te beschermen. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt, kunt u een verantwoordelijke voor deze kwestie aanwijzen. Een geel vest laat direct zien dat de klant deze persoon ook vragen kan stellen. Het is het beste om gewone posters niet alleen buiten, maar ook in de winkel op te hangen. Helaas moeten samples, proeverijen, samples en testartikelen uit uw winkel verdwijnen. Ze maken de gebruikelijke winkelervaring aangenamer, maar nu bestaat er een risico op verspreiding.

Gangpaden

Pas indien mogelijk de breedte van het wandelpad aan. De introductie van eenrichtingsverkeer in corridors draagt ​​ook bij aan het toepassen van de anderhalve meter maatschappij. Gebruik vloerstickers om richtingen aan te geven. Op trappen en gangen waar klanten bij het oversteken niet voldoende afstand kunnen houden, graag de doorgangsregels of (ook) eenrichtingsdoorgang aangeven. Vermijd het gebruik van liften, indien dit niet mogelijk is, zorg er dan in ieder geval voor dat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden – dit kan betekenen dat mensen de liften een voor een moeten nemen. Communiceer dit dan ook duidelijk via een poster op de lift.

Afrekenen

Bij de kassa zorg je wederom voor een sticker of lijn met de gewenste afstand en een handmatige dispenser. Heeft u meerdere kassa’s en staan ​​deze dicht bij elkaar, waardoor de wachtrijen op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar zijn? Zet dan hier afwisselend een kassa buiten gebruik. Ook een kuchscherm bij de toonbank of kassa mag niet ontbreken. Verder is het wenselijk om een ​​antibacteriële toplaag te hebben. Laat klanten hun lidmaatschapskaart zelf scannen en communiceer via posters de voorkeuren voor pinpassen en contactloos betalen. Moet er toch met contant geld betaald worden? Zet dan bakjes voor wisselgeld op de toonbank, zodat klanten en verkopers elkaar niet hoeven aan te raken. Wordt er gewerkt met bestellingen? Dan is het aangeraden om de pakketten te bezorgen bij een pakketautomaat, zodat klanten die de goederen komen ophalen niet de winkel in hoeven of in contact komen met het winkelpersoneel.

 

https://endlessbranding.com/kuchscherm.html

Gerelateerde artikelen

Scherpe premie zorgverzekering 2021

Engelse woordenlijsten voor internationaal zakendoen

Dit is belangrijk om te weten