Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

De freelancer schiet te hulp in tijden van crisis

Veel mensen lopen op gegeven moment tegen een muur aan. Het werk wordt minder uitdagend en huidige werkgever bevalt niet helemaal meer. Een complete match is het niet meer. Of je bent een startende professional en wilt graag meer vrijheid. Dan is freelancer zijn helemaal geen gek idee. 

Maar ook de huidige crisis geeft redenen om misschien over te stappen en aan de slag te gaan als freelancer. Je kunt aan het werk blijven en hebt gemakkelijk nieuwe uitdagingen. Daarnaast is het voor een freelancer belangrijk om altijd kennis hoog te houden. Maar het grootste voordeel van freelancer zijn? Dat is dat jij het verschil kunt maken in een bedrijf. 

Tijden van crisis geven verandering 

Wanneer er crisis is, moeten bedrijven bijsturen en kiezen voor een andere route. Dit kan in de vorm van een verandering van strategie, maar ook door het aanpassen van producten of diensten kan een optie zijn. Tijdens een crisis is het belangrijk dat de ondernemer zich realiseert dat hij zijn bedrijf toekomstbestendig moet maken. Alleen zo kan hij de crisis overleven. 

Een verandering van strategie of product/dienst is niet vanzelfsprekend. Dit kost tijd, energie en kennis. En daar kan de freelancer het verschil maken. Een freelancer heeft kennis en geeft een frisse blik. Wil je een grondige verandering doorvoeren? Dan doe je verstandig aan bijvoorbeeld een interim cfo. Met deze kennis en ervaring weet je zeker dat je een goede verandering doormaakt. 

Tijdelijk in dienst 

Tijdens een crisis gaan veel mensen uit dienst. De werkgever kan het niet langer betalen of ze hebben minder werk. Maar oud medewerkers kunnen aan de slag als freelancer. Is er weer meer werk? Dan kun je als freelancer weer in dienst gaan. Zo blijf je betrokken bij het bedrijf. 

De freelancer komt graag tijdelijk in dienst. Dit is ook de bedoeling als freelancer. Ontmoet je graag nieuwe mensen en doe je graag veel tijdelijke projecten dan is dit ook perfect. Bovendien kom je als freelancer altijd als geroepen en kun jij de redder in nood zijn. Dit is ook waarschijnlijk de reden waarom freelancers ook nu nog steeds positief zijn over hun toekomst. 

Zo helpt de freelancer in tijden van crisis 

Hoe helpt de freelancer in tijden van crisis? Nou met zijn kennis, ervaring en flexibiliteit. Ze springen in de gaten die er zijn en kunnen makkelijk elk bedrijf tijdelijk helpen met hun werkzaamheden. Want de freelancer deinst niet terug voor een beetje uitdaging.