Leuker langer werken
Image default
Auto's en Motoren

Naar je werk met een Peugeot 107

Het was typisch zo’n auto die je uit duizenden herkende. Klein maar fijn en met karakter. In 2014 echter werd de Peugeot 107 officieel bedankt voor bewezen diensten en opgevolgd door de Peugeot 108. Gelukkig zie je ze nog steeds veel rijden. Logisch want de ruimte die de 107 je bood was verrassend groot en het verbruik uitermate zuinig.

Samen met Citroën en Toyota

De Peugeot 107 was een miniklasse auto en was eigenlijk een coproductie van Peugeot, Citroën en Toyota. Niet voor niets waren de gelijkenissen met de Citroën C1 en de Toyota Aygo overduidelijk. In 2005 kwam de Peugeot 107 op de markt. De auto was leverbaar als 1,0 liter benzine uitvoering met 68 PK en in 3 en 5 –deuren. De auto was bovendien handgeschakeld beschikbaar maar ook als automaat. Vanaf 2014 nam de 108 de plaats van de kleine Peugeot definitief over. 

Neem een specialist mee

Zoals gesteld kun je de 107 zeker nog wel als occasion aanschaffen. Vooral vanwege het zuinige verbruik is en blijft het een populaire auto die meer ruimte biedt dan je zou denken en meer comfort biedt dan je verwacht van een miniklasse auto. Niet gek dus om juist deze 107 als occasion aan te schaffen. Nu we het daar toch over hebben, er zijn handige tips voor het kopen van een tweedehandsauto beschikbaar. Sterker nog; een waslijst aan tips zelfs waaraan je moet denken als je een gebruikte auto aan gaat schaffen. Op de interessante autoblogs zie je de lijstjes met tips kopen tweedehands auto voorbij komen. Zeer bruikbare lijstjes vooral, want er zijn altijd zaken die je over het hoofd ziet in al je enthousiasme. Vooruit dan, geven we een tip weg: neem altijd iemand mee, liefst iemand met kennis van zaken. Het is het beste wat je kunt doen als je een gebruikte auto gaat kopen.