Leuker langer werken
Image default
Gezondheid

Uitgebreide informatie over de TENS-techniek

Ben je op zoek naar info over TENS bevalling of wil je een TENS kopen? Je kunt 24/7 terecht op de website van MammaTENS. Deze site is in het leven geroepen door Schwa-medico Nederland B.V. Dit bedrijf is onderdeel van een betrouwbare Duitse multinational die vanuit Ehringhausen opereert. Aan de producten die je online kunt kopen, worden strengen eisen gesteld. Op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en adequate werking. De artikelen die nu op de markt zijn, worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en ze zijn zeer innovatief. Er is veel onderzoek gepleegd om de verschillende TENS-apparaten zo goed te krijgen als ze nu zijn.

Basismechanismes van MammaTENS

We bespreken de twee basismechanismen van de MammaTENS. Allereerst het afleidingsprincipe. De lichte stroomstootjes die middels de TENS en de pleisters worden toegediend hebben een 100 Hz pulsfrequentie. Dit betekent dat de impulsen worden opgenomen door de dikke zenuwvezels in ons lichaam. De dunne vezels, die meestal pijnprikkels doorgeven, worden als het ware ‘overruled’. Je voelt tijdens een TENS-behandeling de aangename sensatie van lichte impulsen en de pijn zakt langzaam weg. De tweede werking van de TENS is de endorfinereactie. Van dit lichaamseigen stofje dat verantwoordelijk is voor ons geluksgevoel wordt meer aangemaakt tijdens een TENS-behandeling. Degenen die het wetenschappelijk onderzoek dat aan de TENS ten grondslag ligt interessant vinden, wijzen we op een aantal PDF-brochures die via de website van MammaTENS te downloaden zijn.

Veel vrouwen hebben inmiddels al baat gehad bij de TENS. Zowel voor, tijdens als na de bevalling. Tijdens de bevalling kan op twee niveaus gebruik worden gemaakt van de TENS. Tijdens de weeën zorgen hoger op de rug geplaatste elektroden voor een afname van de pijn vanuit de baarmoeder. Later, als er sprake is van ontsluiting, kunnen elektroden lager op de rug verlichting bieden. Sta jij op het punt een TENS te bestellen? Handig om te weten is dat je bij sommige zorgverzekeraars kunt aankloppen voor een financiële bijdrage. Je moet dan wel een aanvullende zorgverzekering hebben. De actuele prijzen van de diverse TENS hulpmiddelen staan online.

https://www.mammatens.nl/