Leuker langer werken
Image default
Management

Facility Management

Facility management houdt zich vooral bezig met de ondersteunende activiteiten die binnen een onderneming noodzakelijk zijn. Door ondersteuning te bieden aan de andere afdelingen draagt de facility management zorg voor het meehelpen van de activiteiten die binnen deze organisatie uitgevoerd worden. De meest belangrijke doel van een facility manager is om het werk van alle andere werknemers een stuk te vergemakkelijken. Er zijn veel verschillende afdelingen die door de facility management worden bijgestuurd. Een aantal van die afdelingen zijn: logistiek, receptie, ICT, inkoop, etc. .

Stage

Wanneer je kiest voor de opleiding facility management behoort er natuurlijk ook een stage bij. Een stage voor facility management zoeken doe je best via websites waar je makkelijk vacatures kunt filteren en vinden. Een stageperiode is een belangrijke en leerrijke periode, hier leer je hoe zij echt te werk gaan en als stagiair facility management leer je natuurlijk ook jezelf voor te bereiden voor je job later in die sector.

Stage buitenland

Je hebt bij de meeste hoge scholen/universiteiten de keuze om je stageperiode in het binnen- of buitenland af te leggen. Vele studenten worden vaak afgeschrikt als ze het woord ‘buitenland’ horen. Het kan eng klinken, helemaal alleen in een ander land met andere standaarden en cultuurvormen aan het werk moeten gaan. Eigenlijk is het niet zo eng als dat het klinkt, je leert nieuwe mensen kennen, andere culturen en vooral andere talen dit is natuurlijk altijd leuk meegenomen. Door een stage in het buitenland te lopen krijg je een andere vorm van ervaring waardoor jijzelf ook meer groeit als persoon, op werkvlak en dit staat altijd leuk op je cv later! Vele studenten die hun stageperiode succesvol afronden krijgen op het einde vanuit hun stageplaats een werkaanbod aangeboden om daar verder te blijven werken met een bepaald contract, natuurlijk als het land je beviel en jij je goed hebt kunnen aanpassen is dit een kans die je zeker moet grijpen!  

https://fiks.nl/stage/facility-management