Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van EPDM?

Wat zijn de voordelen van EPDM?

Bent u van plan u eigen dak te bedekken? Of bent u simpelweg op zoek naar een andere soort dakbedekking? Dan is het gebruik van EPDM zeker het overwegen waard. Wij leggen u graag uit wat het is en wat de voordelen zijn, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen!

Wat is EPDM?

EPDM is synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Na het vermengen van deze stoffen worden er zwavel, roet en andere onbekendere stoffen aan toegevoegd. Dit mengsel wordt tot een hoge temperatuur verhit, waardoor de rubbermassa veranderd in een zeer elastisch materiaal: epdm. Het werd eindjaren 50 bedacht in het Midden-Oosten en moest bestand zijn tegen Uv-straling en bij grote hitte niet verouderen of verweken. Zo moest het tegen temperatuurverschillen van –75 tot wel +125 graden kunnen. 

Waar wordt het voor gebruikt

Omdat Epdm goed tegen extreme temperaturen en UV-straling kan, is Epdm een uitermate geschikt product om te gebruiken als dakbedekking en de ondergrond van vijvers of waterbassins. Zo wordt epdm HYPERLINK “https://www.epdm-tigt.nl/epdm-dakbedekking/”  HYPERLINK “https://www.epdm-tigt.nl/epdm-dakbedekking/”dakbedekking vaak gebruikt op platte daken in combinatie met grind of een daktuin. Zo zorgt u voor een goed geïsoleerd huis. Ook voor vijvers is het de perfecte uitkomst. Omdat het in grote oppervlakte te verkrijgen is zorgt u ervoor dat uw vijver compleet waterdicht is en doordat epdm erg sterk is, zult u ook geen last hebben van takken of scherpe voorwerpen die door uw vijverzijl in uw vijver terecht komen. 

Voordelen


Naast dat epdm veel gebruiksvoordelen kent, is het ook erg voordelig. De prijs van Epdm ligt namelijk lager dan de prijs van bijvoorbeeld riet of leisteen. Daarnaast heeft het een levensduur van minimaal 50 jaar, waardoor het ook voor op de lange termijn een goede investering is. Ook het leggen van epdm is erg eenvoudig. Het is namelijk erg licht en flexibel en het is in veel gevallen uit één stuk te krijgen waardoor het in één keer gelegd kan worden. Dit zorgt voor veel minder kans op waterschade op de lange termijn door het ontbreken van naden.