Leuker langer werken
Image default
Auto's en Motoren

Eersteklas onderdelen voor klassieke Volkswagens

De oldtimer Kever is populair! Dit autotype -dat internationaal bekend staat als Beetle-, werd tussen 1937 en 2003 gebouwd: de langste productieperiode van één model auto ooit. Een tweede record betreft het meest aantal auto’s, namelijk ruim 20 miljoen. In al die jaren werd -en nu nog wordt-, de wagen enorm gewaardeerd. Verwijzend naar de cilinderinhoud kreeg deze Volkswagen de bijnaam 1200 en 1300.

De versnellingsbak Kever was tot en met 31/9/1952 on-gesynchroniseerd. Vanaf dat moment werden de versnellingen 2, 3 en 4 gesynchroniseerd. Na 1/8/1960 is sprake van complete synchronisatie. Tegelijkertijd kon toen gekozen worden voor aan half automatische versnellingsbak; de primeur hiervan ging naar de 1300 modellen. Ben jij als Kever-bezitter op zoek naar een nieuwe versnellingsbak? Check, voordat je je order plaatst op paruzzi, de codering ervan. Je vindt die aan de rechterkant. De code begint met twee letters. De nummers die volgen geven het bouwjaar aan: twee nummers voor de dag, twee nummers voor de maand en een nummer voor het jaar.

Naast versnellingsbakken levert Paruzzi nog veel meer originele parts. Denk aan remmen, velgen, voorassen, kachels en lampen. Voor losse kabels, bouten, moeren en ringen kun je ook terecht op Paruzzi. In totaal zijn er een half miljoen VW Classic onderdelen op voorraad. De meeste klanten bestellen online, waarbij PostNL verantwoordelijk is voor de bezorging. Gaat het om een groot item of bepaalde vloeistoffen? Je kunt een en ander afhalen bij het Paruzzi magazijn. De opslaghal staat in Yerseke, op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Overigens een heerlijk gebied om eens rond te kijken! Een paar toeristische tips:

-de oesterputten (er worden regelmatig rondleidingen gehouden);

-de haven;

-het Oosterscheldemuseum.

Het museum -gevestigd in een monumentaal pand uit 1914 dat vroeger dienst deed als gemeentehuis- beheert meer dan 1600 objecten. De voorwerpen hebben allemaal een link met de mossel- en oestercultuur van Yerseke. Er is ook veel aandacht voor de 18 verdronken dorpen en de ondergang van de stad Reimerswaal. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in de voormalige trouwzaal. Daar hangt een indrukwekkend panoramaschilderij gemaakt door Willem Vaarzon Morel.

https://www.paruzzi.com/