Leuker langer werken
Image default
Zorg

De digitale receptie van de toekomst is er nu al!

Het bezoeken van een ziekenhuis kan soms een tijdrovende en stressvolle ervaring zijn. Lang wachten bij de receptie en het zoeken naar de juiste afdeling kan zorgen voor onnodige vertraging en frustratie. Gelukkig zijn er tegenwoordig aanmeldzuilen ziekenhuis die deze problemen oplossen. Je kunt je hier zelf aanmelden voor je bezoek aan de afdeling of de polikliniek waar je een afspraak hebt. Er gaat dan ook direct een seintje naar de betreffende afdeling of poli zodat je je daar niet nog een keer hoeft te melden. Dat werkt snel en efficiënt.

Wat zijn aanmeldzuilen?

Aanmeldzuilen zijn digitale kiosken die gebruikt worden om jezelf aan te melden bij een ziekenhuis of een andere instelling. Deze zuilen zijn voorzien van touchscreens waarop je persoonlijke gegevens kunt invoeren. Na het invoeren van je gegevens krijg je informatie over waar je moet zijn in het ziekenhuis en hoe je daar kunt komen.

De voordelen van aanmeldzuilen

Het gebruik van aanmeldzuilen heeft verschillende voordelen. Oké, het gebruik van zo’n digitale receptie is minder persoonlijk dan een bemenste receptie, maar daar staat tegenover dat je bezoek aan het ziekenhuis door zo’n aanmeldzuil een stuk soepeler zal verlopen. Heb je vragen over het gebruik van de digitale receptie? Dan is er altijd wel iemand in de buurt die je kan helpen.

Tijd besparen

Het grootste voordeel van aanmeldzuilen is dat ze tijd besparen. Je hoeft niet meer te wachten bij de receptie om jezelf aan te melden en je te laten registreren. Bovendien krijg je direct te zien waar je moet zijn en hoe je daar kunt komen.

Efficiëntie verbeteren

Doordat je via de aanmeldzuil direct informatie krijgt over waar je moet zijn in het ziekenhuis, wordt de efficiëntie van het zorgproces verbeterd. Het personeel op de betreffende afdeling kan direct zien dat je onderweg bent, waardoor ze zich hierop kunnen voorbereiden.

Verminderen van stress en frustratie

Het zoeken naar de juiste afdeling in een groot ziekenhuis kan zorgen voor stress en frustratie. Met aanmeldzuilen wordt dit probleem opgelost en kun je snel en gemakkelijk de juiste route vinden.

Betere hygiëne

Doordat je jezelf aanmeldt via de aanmeldzuil, wordt het contact tussen verschillende personen verminderd. Hierdoor wordt de verspreiding van bacteriën en virussen verminderd en wordt de hygiëne in het ziekenhuis verbeterd.

De toekomst van aanmeldzuilen

Het gebruik van aanmeldzuilen zal in de toekomst alleen maar toenemen. Steeds meer ziekenhuizen en andere instellingen maken gebruik van deze digitale receptie om het zorgproces te verbeteren. Er wordt zelfs gekeken naar de mogelijkheden om aanmeldzuilen te koppelen aan andere digitale systemen, zoals afsprakenplanners en patiëntendossiers. Een bezoek aan je arts in het ziekenhuis zal op deze manier steeds soepeler verlopen.