Leuker langer werken
Image default
Internet

Drie tips bij het zoeken naar een nieuwe internetprovider

Internet is de levensader van de samenleving. Bijna alle belangrijke apparatuur, zelfs in ziekenhuizen, heeft internet nodig om te functioneren. Niet alleen smartphones en laptops zijn hierbij betrokken, maar ook ons hele verkeersnetwerk! Het ‘Internet of Things’ heeft de zaken nog verder gebracht door huishoudelijke apparaten aan het internet te koppelen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je koelkast of verwarming via je smartphone bedienen, wat vooral tijdens deze periode van hoge energieprijzen een grote stap voorwaarts is. Om hiervan te kunnen profiteren, heb je een goede internetprovider nodig. In dit artikel geven we je een aantal tips om je te helpen bij je keuze. Allereerst raden we je aan om te kiezen voor glasvezel! Als dat (nog) niet mogelijk is vanwege je locatie, adviseren we je om te kiezen voor het snelst mogelijke internet.

Gebruik vergelijkingssites

Eén van onze aanbevelingen is Breedbandwinkel. Het is een vergelijkingswebsite, vergelijkbaar met Independer. Independer richt zich echter voornamelijk op verzekeringen, terwijl Breedbandwinkel zich richt op internet, tv, bellen, enzovoort – zoals de naam al doet vermoeden. 

Zo hoog én goedkoop mogelijk

Een zo hoog mogelijke snelheid tegen een zo laag mogelijke prijs lijkt misschien een open deur, maar het is belangrijk om te benadrukken dat er grote verschillen zijn tussen internetproviders. Een andere tip die hierbij aansluit, is om niet te bezuinigen op slechts €5,- per maand als dit een aanzienlijk verschil maakt in de snelheid. Een beetje comfort op het gebied van internet is wel zo prettig!

Upload- en download

We raden af om alleen naar de downloadsnelheid te kijken bij het kiezen van een internetprovider. De uploadsnelheid is net zo belangrijk als de downloadsnelheid voor de snelheid van je internet. De uploadsnelheid bepaalt namelijk hoe snel je gegevens kunt verzenden. Een hoge uploadsnelheid is dus nodig bij het snel versturen van een e-mail met een grote bijlage of het uploaden van bestanden naar diensten zoals Dropbox of OneDrive. Een hoge uploadsnelheid is vooral belangrijk voor mensen die vanuit huis werken in Nederland.

Wat kan Breedbandwinkel voor jou betekenen?

Breedbandwinkel heeft altijd exclusieve aanbiedingen die goedkoper zijn dan die van andere internetproviders en vergelijkingswebsites. Door het grote volume waarmee Breedbandwinkel werkt, kunnen ze de grootste kortingen krijgen bij verschillende providers, die jij weer kunt krijgen! Bovendien biedt Breedbandwinkel altijd de laagste prijsgarantie. Dus, ben je op zoek naar een nieuwe internetprovider? Laat je dan bijstaan door Breedbandwinkel!