Leuker langer werken
Image default
Woning en Tuin

De beste verduisterende rolgordijnen

De zomermaanden betekenen langere dagen en (als je geluk hebt) langverwachte zonnestralen om van te genieten, of je nu op stap bent om plezier te maken of gewoon in de tuin zit te relaxen. Natuurlijk betekenen langere dagen ook vroegere zonsopgangen, wat een echt probleem kan zijn als je zo veel mogelijk slaap nodig hebt voor de gevreesde doordeweekse wekker afgaat. En, ook al ben je elke dag met de zon op, je wilt toch niet dat iets dat welverdiende uitslapen op zondagmorgen verstoort, nietwaar? Dat is waar verduisterende raamdecoratie tot haar recht komt.

Het gaat ze echter niet alleen om licht. Verduisterende rolgordijnen kunnen ook helpen om ongewenste zonnewarmte buiten te houden, zodat je tegen bedtijd zonder benauwde temperaturen in slaap kunt dommelen. Het werkt ook de andere kant op, want in de winter helpen ze ervoor te zorgen dat de warmte langer in je huis blijft. Om zeker te zijn dat je het juiste soort isolerende gordijnen kiest, bekijken we hier de verschillende soorten die er zijn.

Verduisterende verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën zijn populair en veelzijdig, en zijn voor veel mensen de favoriete keuze voor elke kamer. Ze zien er stijlvol uit en zijn eenvoudig in gebruik, met een enorme keuze aan kleuren. En als je van de look houdt maar wat extra hulp nodig hebt om de zon buiten te houden, zijn verduisterende verticale jaloezieën een prima optie, gemaakt van niet-transparant materiaal, maar toch met een stijlvol patroon of tint die bij je inrichting past.

Verduisterende rolgordijnen

Voor wie van een uniforme look houdt, zijn verduisterende rolgordijnen ideaal. Ze zijn een natuurlijke keuze voor portret-stijl slaapkamerramen, met een enkel stuk dikkere stof dat een eenvoudige en effectieve barrière tegen de zon vormt. En als je er dubbel zeker van wilt zijn dat je nog minder licht binnenlaat, zijn verduisterende rolgordijnen briljant. Ze worden bevestigd aan een beslag dat tussen het glas van je raam en de rubberen afdichting gaat, zodat een (ja, je raadt het al) ‘perfecte pasvorm’ ontstaat.

Verduisterende rolgordijnen voor dakramen

Volgens dezelfde principes, maar voor een heel ander soort raam, zijn dakraam rolgordijnen van vitaal belang als je een slaapkamer op een zolderverdieping of een goed verlichte bungalowkamer hebt. Dakramen worden in het dak van je huis gestoken, wat betekent dat het idee van conventionele gordijnen regelrecht het raam uitgaat. Dus, ongeacht de fabrikant van de dakramen in je huis, zijn dakraam verduisterende rolgordijnen letterlijk gemaakt voor de klus, ontworpen om perfect in elke uitsparing te passen en ongewenst licht tegen te houden.

Verduisterende duo rolgordijnen

Natuurlijk gaat het er niet alleen om de zon buiten te houden als het om verduisterende rolgordijnen gaat. Of je nu hoge ramen van vloer tot plafond hebt of grote openslaande deuren, bij zonsondergang wil je graag in je eentje ontspannen. Duo rolgordijnen zijn de perfecte keuze, en kosteneffectiever dan gordijnen. Ze zijn ook ideaal om verschillende zones te vormen in grote woonruimten, zodat je een chill zone kunt creëren met een eigen gedempte verlichting, onaangetast door de gloeilampen die aan de andere kant van de kamer branden.

 

 

https://www.raamdecoratie.com