Leuker langer werken
Image default
Woning en Tuin

Het belang van een goed bureau om thuis te werken

 

Een goed bureau zorgt ervoor dat je vanuit huis ergonomisch uit de voeten kunt. Maar wat houdt dat nu precies in, ergonomisch werken? Deze vraag wordt vaak gesteld, en niet geheel ten onrechte. Er komt namelijk veel bij kijken. Ergonomisch werken betekent dat men werkt vanuit de beste lichaamshouding, zonder dat je het lichaam overbelast. Langduring vanuit de verkeerde houding werken kan zorgen voor lichamelijke klachten. Dit is niet alleen pijnlijk, het zorgt er ook voor dat je dus op minder efficiënt kunt werken op de lange termijn.

Welke stijl past bij mij?

Welke stijl er bij jou past is afhankelijk van wat voor soort werker je bent. Ben jij een simpele werker die niet veel materiaal nodig heeft? Dan is een klein vierpoot bureau een goede optie. Dit is een goede oplossing die betaalbaar is maar tegelijkertijd kwaliteit levert. Wanneer je iets meer spullen nodig hebt, of liever de optie hebt om eventueel meer kwijt te kunnen, dan kun je ook kiezen voor een vierpoot bureau met een groter bureaublad.
Wanneer je een semi-thuiswerker bent, dan is een simpel bureau voldoende. Werk je echter veel thuis? Dan is het zeker verstandig goed te investeren in een kwalitatief bureau dat aanvullende voordelen biedt voor de lichaamshouding en productiviteit.
Wat onder velen ook een populaire optie is bijvoorbeeld is het zit-sta bureau. Dit bureau is in hoogte verstelbaar zodat je zowel zittend als staand kunt werken. Staand werken is op zijn tijd heel goed, omdat dit de doorbloeding van het lichaam sterk bevordert. Regelmatig wisselen tussen deze twee houdingen is ook bevorderlijk voor zowel productiviteit als creativiteit!

Ook kijken naar esthetische waarde

Uiteraard speelt de esthetische waarde ook een rol in de overweging voor een thuiswerkbureau. Uiteraard is praktische functionaliteit het belangrijkste. Echter, het oog wil immers ook wat. Wanneer je thuiswerkplek mooi oogt dan zul je hier ook met meer plezier werken. Denk niet enkel aan hoe een bureau er uitziet als object op zichzelf, maar ook of dit past binnen de rest van je thuiswerkplek.

Erg populair zijn bureaus met houtlook bijvoorbeeld. Dit heeft een mooie natuurlijke uitstraling, dit geeft vaak een prettig gevoel om in te werken omdat deze uitstraling rustgevend is voor de meeste werkers. Ook populair zijn strakke bureaus, hiermee bedoelen we bureaus met één kleur. Hierbij kun je denken aan een compleet zwart of wit bureau, dit geeft een stijlvolle maar rustige uitstraling. Een combinatie van de twee netgenoemde elementen, dus natuurlijk en strak kan ook zeer goed werken.