Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Glazen douchewand schoonmaken met deze 3 tips

Het schoonmaken van een glazen douchewand kan best veel tijd kosten en je kunt je tijd wel beter besteden. Daarom hebben we de drie beste tips voor je op een rijtje gezet zodat kalkaanslag minder kans krijgt en het schoonmaken van je douchewand een stuk eenvoudiger wordt! Wanneer ga jij aan de slag?

Tip 1. Na het douchen direct de wand schoonmaken

Als je klaar bent met douchen kun je de douchewand het beste droogtrekken met een wisser. Vervolgens maak je de wand droog met een schone handdoek. Dit zorgt ervoor dat kalk wegblijft. Zo ben je later niet de hele tijd bezig met schoon krijgen van de douche. Extra tip: zorg dat de wisser in de douche zelf hangt. Zo vergeet je niet om de douchewand droog te trekken. Je hebt er misschien niet heel veel zin in om dit iedere keer na het douchen te doen maar het zorgt wel voor een stralende schone douchewand! Je kunt natuurlijk ook deze taken uitbesteden en huishoudelijke hulp inschakelen.

Tip 2. Ontkalken met azijn

De tweede tip is om de douchewand te ontkalken met azijn. Maak hiervoor een sopje in een emmer. Zorg dat de emmer gevuld is met kokend water en een flinke scheut azijn. Voeg ook een paar druppels citroensap bij en een theelepel zout. Je kunt dit eventueel ook vullen in een sprayflacon als je dat makkelijker vindt. Poets de douchewand goed en spoel de wand vervolgens af met water met behulp van de douchekop. Zorg er tot slot voor dat je alles droog maakt met een nieuwe doek.

Tip 3. De juiste poetsdoek gebruiken

Een doek is een doek hoor ik je al denken. Een juiste poetsdoek kan echter wonderen verrichten aan je douchewand! Het is belangrijk dat je gebruik maakt van een doek die pluisvrij is. De beste optie is een microvezeldoek. Deze kun je in iedere winkel verkrijgen. De supermarkt, action, wibra etc. Het geeft niet alleen een schoon resultaat maar het zorgt er ook voor dat er geen strepen worden achtergelaten. Je kunt ook kiezen voor een droogtrommeldoekje. Het voordeel hiervan is dat zeepresten direct worden verwijderd.