Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Dit is hoe jij je hoofdhuid het snelst kan laten herstellen na een haartransplantatie!

Een haartransplantatie is een transplantatie van haar naar een kale of dun behaarde plek op het hoofd. Tegenwoordig is het mogelijk om haartransplantaties voor vrouwen en haartransplantaties mannen uit te voeren. Na een haartransplantatie loop jij weer zelfverzekerd rond met een volle bos haar op het hoofd. Echter, het herstelproces heeft tijd en geduld nodig. Bovendien moet het haar ook weer helemaal terug groeien. Het verzorgen van de hoofdhuid is erg belangrijk na een haartransplantatie. Wanneer je de hoofdhuid niet goed verzorgd, kan dit zorgen voor schade aan je haar of zelfs verlies van je haar. Dit zijn twee dingen die je liever niet hebt na een haartransplantatie. In dit blogartikel geven wij tips voor een spoedig herstel na een haartransplantatie.

 

Eten en drinken

Het klinkt misschien gek, maar na een haartransplantatie moet je goed letten op je dieet. Eten dat pittig, kun je beter even laten staan. Ook is het beter om een bier, wijn en andere alcoholische drankjes even over te slaan. Alcohol zorgt ervoor dat het bloed verdund. Deze bloedverdunner zorgt ervoor dat de vatbaarheid voor bloedingen toe neemt. 

 

Manier van slapen

De manier van slapen is wellicht anders na een haartransplantatie. Het is goed om met je hoofd omhoog te slapen, zodat de zwelling wordt verminderd. Rechtop slapen kan je goed doen door twee of meer kussens te gebruiken die je hoofd omhoog houden. 

 

Voorzichtigheid en geduld

Het meest belangrijke na een haartransplantatie zijn geduld en voorzichtigheid. Het teruggroeien van het haar kan wel drie tot zes maanden duren. De hoofdhuid is nog steeds herstellende in deze periode. Na ongeveer negen maanden zal het haar weer normaal gaan groeien. Hierna valt dus helemaal niet meer op dat er een haartransplantatie heeft plaatsgevonden.

 

Wassen

48 uur na een haartransplantatie is het belangrijk om niet gelijk je hoofd te wassen. Dit is niet goed voor de hoofdhuid. Na deze 48 kan je voorzichtig weer beginnen met het wassen van je hoofd. Gebruik de producten die worden toegewezen door de specialist, denk hierbij aan speciale shampoo. Gebruik shampoo en warm water om je hoofd te wassen, spoel je haar daarna uit met lauw water. Dit zorgt ervoor dat korstjes voorkomen worden 14 dagen na de haartransplantatie. Na deze 14 dagen kun jij je haar weer wassen op de manier zoals je dat gewend bent. Doe vooral voorzichtig!

 

https://omorfy.nl/