Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

De warmteklassen van dekbedden

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Je kunt dekbedden onderverdelen in de verschillende categorieën. De keuze voor het soort dekbed is van meerdere factoren afhankelijk. Namelijk het seizoen waarin het dekbed wordt gebruikt, wat het klimaat is van je slaapkamer, of je graag in de winter met je raam open slaapt, en uiteraard je eigen persoonlijke voorkeur. Warmteklassen helpen bepalen bij het soort dekbed dat jij nodig hebt. In het artikel leggen wij de verschillende warmteklassen uit.

Warmteklasse 1

Het dekbed met warmteklasse 1 wordt ook wel het ‘All Year dekbed’ genoemd en is een dekbed welke je het hele jaar door kunt gebruiken. Het is opgebouwd uit 2 aparte dekbedden die door middel van een rits of knopen aan elkaar kunnen worden bevestigd. Je hebt dan een dunner zomerdeel die gebruikt kan worden in de warmere maanden en het andere deel is iets dikker en zoals de naam aangeeft ( voor/najaar dekbed) geschikt voor de lente en herfstperiode. Maar het grote voordeel van een 4 seizoenen dekbed is dat wanneer je ze aan elkaar koppelt je een heerlijk warm dekbed krijgt welke geschikt is voor de koude wintermaanden. Zo heb je voor ieder seizoen een aangename temperatuur onder je dekbed.

Warmteklasse 2

Een winterdekbed is een lekker dik en warm dekbed en zeer geschikt voor de koude winternachten. Maar ook als je het snel koud hebt en het liefst het hele jaar door je bed in zou willen kruipen met een paar dikke wollen sokken aan, dan kan een winterdekbed voor jou een goede keuze zijn.

Warmteklasse 3

Een voor / najaars dekbed is zoals de naam al aangeeft geschikt voor de maanden met gematigde temperaturen zoals de lente en herfst. Maar ook voor slaapkamers waar in de winter bijvoorbeeld de verwarming op een lage temperatuur aan blijft staan. Ook voor mensen die die op een waterbed slapen is een Voor/Najaarsdekbed vaak een goede keuze.

Warmteklasse 4

Een zomerdekbed is een heerlijk licht en luchtig dekbed met een lage warmte-isolatie, welke aangenaam koel is in de warme zomermaanden en je toch lekker ergens onder kunt kruipen.

Meer informatie

Bij Dekbedovertrekken & Zo vind je de fijnste dekbedden met een hoge kwaliteit. Je kunt kiezen uit diverse soorten, materialen en merken. Daarnaast profiteer je bij Dekbedovertrekken & Zo van persoonlijk advies, een snelle levering en wordt je dekbed gratis naar je verstuurd.

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/