Leuker langer werken
Particuliere dienstverlening

Begeleid wonen voor een zelfstandige toekomst voor volwassenen

Wilt u graag meer zelfstandig wonen? Heeft u extra hulp nodig bij uw dagelijkse bezigheden? Bij begeleid wonen, wonen volwassenen zelfstandig en tegelijkertijd samen. U woont namelijk samen met andere volwassenen die ook extra hulp wensen. Leviaan heeft verschillende locaties in West-Friesland, Zaanstreek en Waterland. Vaak start een nieuwe bewoner in een groepswoning. Samen met medebewoners zorgt u voor het huishouden en kookt u enkele keren per week samen. Voordat u een woning betrekt, bespreekt een zorgbemiddelaar uw wensen en (zorg)behoeften. Wordt u cliënt bij Leviaan? Dan zal er altijd naar een vaste contactpersoon gevraagd worden.

De belangrijke functie van een contactpersoon

De contactpersoon heeft een belangrijke functie in het traject van begeleid wonen voor volwassenen. Deze is vaak aanwezig bij het intakegesprek en is soms betrokken bij het opstellen van een signalerings- en begeleidingsplan. De contactpersoon kan ook op de hoogte gesteld worden van alle veranderingen, indien u hiermee akkoord gaat.

Op welk gebied kunt u ondersteuning en coaching verwachten?

Zowel in een groepswoning als in een eenpersoonsappartement ontvangt u ondersteuning en intensieve coaching van Leviaan. Op basis van uw wensen en (zorg)behoeften stelt Leviaan met u een begeleidingstraject op. Wilt u bijvoorbeeld extra hulp bij het doen van de boodschappen, het op orde krijgen van uw financiën of om uw dag in te delen? Wilt u contact met vrienden en/of familie opbouwen of wilt u graag een zinvolle invulling van uw dag realiseren? Tijdens het begeleid wonen worden volwassenen hierin ondersteund en begeleid. De focus ligt altijd op het behoud van de zelfstandigheid van de cliënt.

Verschillende locaties voor specifieke doelgroepen

Leviaan beschikt over verschillende locaties voor begeleid wonen voor volwassenen in Zaanstreek Waterland en West-Friesland. Enkele locaties zijn gericht op specifieke doelgroepen. Zo is er een locatie die is ingericht voor mensen met het syndroom van Korsakov. Andere locaties zijn weer ingericht voor mensen met psychische kwetsbaarheden die ook persoonlijke zorg nodig hebben. Wenst u graag meer te weten over begeleid wonen voor volwassenen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Leviaan voor meer informatie.

https://leviaan.nl/