Leuker langer werken
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen voor jouw woning

Ben je tot de beslissing gekomen dat je zelf graag je zonnepanelen wil kopen, dan zijn er wel best een aantal zaken waar je rekening mee houdt. Koop je liever de onderdelen bij verschillende handelaren of kies je ervoor om volledige montagepakketten te kopen? Ga je zelf de zonnepanelen plaatsen of laat je een installateur komen? Wanneer je ervoor kiest om voor de montagepakketten te gaan, volgen hier een aantal tips.

Montagepakket zonnepanelen kopen: wat zit er allemaal in? Het is wel interessant om te weten wat er allemaal in een montagepakket zit, zodat je zeker weet of je alle benodigde materialen hebt.

Zonnepanelen Als eerste heb je uiteraard de zonnepanelen zelf. Deze komen voor in verschillende soorten en afmetingen. Kijk dus zeker wat het beste aansluit bij je wensen. Ga je bijvoorbeeld voor mono of poly zonnepanelen, welke capaciteiten moeten de zonnepanelen hebben, is de kleur belangrijk en ga zo maar verder.

Omvormer De omvormer is het apparaat dat nodig is om de stroom dat opgevangen wordt, omgezet wordt naar de stroom dat je nodig hebt om gebruik te maken van de elektriciteit. Het is ook belangrijk om te kijken naar de capaciteiten van een omvormer, deze verschillen namelijk ook per type. Daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk dat het uiterlijk van de omvormer past bij de vormgeving van je huis.

Montagemateriaal Het montagemateriaal dat meegeleverd wordt in een pakket verschilt per soort pakket en per zonnepanelen dat je aankoopt. Deze kunnen bestaan uit de volgende verschillende soorten onderdelen: draagconstructie, schroeven, kabels, aansluitingen, dakhaken enzovoorts. Wanneer je voor het zonnepanelen kopen liever voor een compleet pakket gaat, zijn deze normaal gezien volledig voor het direct kunnen installeren van je zonnepanelen.

Waar op letten? Als je kiest om voor een compleet pakket te gaan, zoek dan zeker eerst informatie op over het merk. Zonnepanelen zijn een vrij prijzige aankoop, daardoor zou je het liefst willen dat deze heel wat jaren meegaan. De kwaliteit is dan erg belangrijk om dit te kunnen garanderen. Ga dan zeker eerder voor een A-merk. Hou er ook rekening mee dat je nog een budget vrijhoudt voor het installeren van de zonnepanelen.