Leuker langer werken
Image default
Energie

Met spoed een elektricien regelen

Het is heel vervelend wanneer je plotseling te maken krijgt met een stroomstoring. In veel gevallen heeft de hele wijk hier last van, maar soms kan het zijn dat het probleem alleen bij jou ligt. Gelukkig kun je bij Elektricien-Leiden 24 uur per dag een elektricien bereiken. Het is namelijk belangrijk om een stroomstoring zo snel mogelijk op te lossen en niet lang te blijven wachten. Lang wachten kan schadelijk zijn voor alle elektra. Een kortsluiting, technische storing, overbelasting van een elektriciteitsnetwerk kan voor onveilige situaties zorgen. In dat geval moet er dus zo snel mogelijk een oplossing komen.

Waar kan een elektricien mee helpen

Een elektricien heeft kennis over veel vakgebieden en is daarom breed inzetbaar. Ze kunnen bijvoorbeeld een elektriciteitsvoorziening in je woning inspecteren, vernieuwen, onderhouden of zelfs aanpassen. Ook wanneer je bezig bent met het bouwen van een nieuwbouwwoning is het handig om een elektricien in te schakelen. Vaak moet een nieuwbouwwoning van een volledig nieuw elektriciteitsnetwerk voorzien worden. Dit is cruciaal omdat hiermee bepaald wordt waar de lichtpunten en stopcontacten gaan komen in de woning. Daarnaast moet er berekend worden hoeveel groepen er nodig zijn in de meterkast en hoe groot je energieverbruik gaat zijn. 

Werkzaamheden aan de meterkast

Een meterkast is een van de belangrijkste plekken in je huis wanneer het gaat om elektriciteit. Er wordt niet alleen opgenomen hoeveel elektriciteit er gebruikt wordt, ook kun je bepaalde groepen aan- en uitzetten of een kortsluiting lokaliseren. Ga dus niet zelf zomaar in je meterkast aan de slag als je hier geen verstand van hebt. Laat een elektricien komen wanneer er groepen toegevoegd moeten worden of wanneer er iets vervangen moet worden. Tegenwoordig hebben grote apparaten zoals kookplaten, wasmachines en afwasmachines een eigen groep in de meterkast nodig. Andere kleinere apparaten worden aangesloten op stopcontacten.