Leuker langer werken
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voor- en nadelen van stoomketels?

Stoomketels. Veel ondernemers gebruiken deze mega ketels om hun magazijnen warm te houden en daarbij ook de temperatuur bij te houden. Het is een flinke investering maar daar krijgt u helemaal geen spijt van, of toch wel? Wat zijn eigenlijk alle voor- en nadelen van een stoomketel aanschaffen in uw magazijn en wat levert het op? In deze blog bekijken we allebei de kanten, de goede en de slechte dingen van een stoomketel en kunt u op basis van deze blog uw oordeel spreken wat u gaat doen.

Stoomketels levert snel stroom en capaciteit kan goed worden aangepast

De grote voordelen van een stoomketel in uw bedrijfsmagazijn is dat hij snelle stroom regelt voor het gehele pand. U zult nooit slome stroom hebben of problemen ermee, omdat het op stoom werkt, gaat alles efficiënter en makkelijker. Behalve als er iets stuk aan gaat natuurlijk. Nog een groot voordeel is dat de capaciteit waarop de ketel draait goed kan worden aangepast. Vindt u dat de ketel te hard draait en misschien te heet wordt voor zijn doen? Dan kunt u deze via een makkelijkst stand weer op een lagere stand zetten zodat hij minder werk verricht. En als hij weer iets meer moet doen voor het bedrijf kunt u hem wat hoger zetten.

De hoge kosten en onderhoud is veel werk

Een van de nadelen van een stoomketel is de kosten die zich met zich meeneemt. Het is namelijk al een flinke investering om hem te kopen. Daarbij komen nog eens de kosten om het op de juiste manier te laten installeren. En daar bovenop komen nog de overige kosten voor bijvoorbeeld onderhoud die ze af en toe houden om hem goed te laten werken. Dit bij elkaar kost een hoop geld en moet u als ondernemer over hebben om deze ketel aan te schaffen. Tuurlijk kunt u ook voor een deel het onderhoud zelf doen, maar dat raden wij u af. Laat dat door een professioneel bedrijf doen die er veel vanaf weten en daarbij ook weten hoe ze te werk moeten gaan. Ketelonderhoud door dé specialist? Laat het doen bij Kuiper en Zonen.