Leuker langer werken
Image default
Hobby en vrije tijd

Wanneer mag je een jetski besturen

Een jetski is een apparaat waarmee personen over het water vervoerd kunnen worden. Het lijkt op een motor of scooter, maar dan voor op het water. Jetskiën is een snelle manier van verplaatsen, aangezien een jetski tot wel 80 kilometer per uur over het water kan gaan. Helaas mag niet iedereen een jetski besturen. Onderstaand leggen we uit wat het is verschil is tussen een jetski en waterscooter en wanneer je een jetski mag besturen. Tipje tussendoor: beveilig de jetski met een jetski GPS tracker. Jetski’s worden helaas nog vaak gestolen en een GPS tracker in de jetski is een oplossing om diefstal tegen te gaan.

 

Verschil jetski en waterscooter

De woorden jetski en waterscooter worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar betekenen niet hetzelfde. Een jetski biedt plaats voor één persoon, waar je meestal moet staan. Een waterscooter biedt plaats voor meerdere personen en je kunt zitten op een waterscooter.

Regels jetski besturen

Voor het besturen van een jetski in Nederland is de minimumleeftijd 18 jaar en moet diegene beschikken over een Klein Vaarbewijs. Daarnaast is een registratiebewijs van het vaartuig verplicht en is het aan te raden een wetsuit of zwemvest te dragen. In het buitenland zijn ze minder streng en is de minimumleeftijd van 18 jaar vaak al voldoende om een jetski te mogen besturen. In sommige landen is het echter, net als in Nederland, wel verplicht om ook een vaarbewijs te hebben.

 

Beveilig uw jetski

Heeft u een jetski, dan is het verstandig om de jetski te beveiligen met een GPS tracker. De GPS tracker wordt gemonteerd in de jetski en is altijd te traceren. De jetski GPS tracker geeft locaties door die u kunt bekijken via een eigen online account en smartphone app. Ook handig voor bijvoorbeeld een boot. De GPS tracker van TrackJack is geschikt voor zowel vaar- als voertuigen, beschikt over diefstal- en sabotagemeldingen en u bent altijd op de hoogte van de actuele locatie.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/jetski/

Gerelateerde artikelen

Jouw eigen beerpong toernooi organiseren!

Trouwen in Putten voor een onvergetelijke dag