Leuker langer werken
Image default
Hobby en vrije tijd

Succes en geluk zijn niet hetzelfde

Beste Kreeft, Naarmate we ouder worden, wordt ons verteld dat het bereiken van doelen, met name de hoogste, ons geluk zal brengen. Haal de beste cijfers, studeer af aan de beste universiteit, verkrijg de beste banen. En we lanceren ons voor de taak die voorhanden is. Maar laten we nu terugkijken. Hoeveel van jullie waren echt gelukkig toen ze dat allemaal deden? Hoeveel van jullie hebben verlichting gevoeld in plaats van geluk? Hoeveel van u echtT voelde zich tevreden over het behalen van de beste cijfers, afstuderen aan de universiteit en het verkrijgen van de beste banen? Hoe lang voelde je die voldoening?

We bereiken één doel om onmiddellijk de volgende in een nooit eindigende race te zetten om altijd de beste en de grootste te worden. We willen slagen. We willen de top bereiken. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden. Dat heeft niets met geluk te maken, toch? De reis naar die doelen is meestal niet erg plezierig: de lange uren, de opgebouwde stress, de eisen aan onze gezondheid en tijd. We investeren zoveel van onszelf dat er niets meer te genieten is.

En hoe zit het met het bereiken van de top? Welke top? Er is altijd een andere top op de laatste, is het niet? Het is gewoon nooit genoeg.

En toch blijft de wereld erop staan ons het idee te verkopen dat succes gelijk is aan geluk.

Echt blije mensen beschouwen zichzelf aan de andere kant als succesvol, precies zoals ze zijn; het kan geen andere manier zijn, omdat het betekent dat het iets mist en dat het zich per definitie ongelukkig voelt. Ze hoeven niet mee te doen aan de constante race om het beste en het beste. Afhankelijk van hun persoonlijke definitie van geluk, kan genieten van het leven en het zich tevreden voelen als sterrenbeeld Maagd en tevreden zijn al een succes voor hen betekenen.

Sommige mensen nemen succes op in hun definitie van geluk, waar. Dat is hun keuze. Geluk is een zeer subjectief concept. De enige vraag die ze dan moeten beantwoorden, is hoe succesvol ze moeten zijn om ze als succesvol genoeg en zo gelukkig te beschouwen.

Laten we de dingen dus met de juiste naam noemen. Succes is één ding. Geluk is iets anders. En ze komen niet onnodig samen.

De volgende keer dat iemand je vertelt dat je gelukkig moet zijn, moet je succesvol zijn, jezelf afvragen wat je wilt van het leven. U bent tenslotte de enige die die vraag kan beantwoorden. En als het antwoord succesvol is, ga er dan voor. Maar doe niet alsof je geluk najaagt. Wees eerlijk tegen jezelf. En lees af en toe je horoscoop van sterrenbeeld Leeuw.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/