Leuker langer werken
Image default
Woning en Tuin

Toepassingen van grasbetontegels

Grasbetontegels zijn een milieuvriendelijke oplossing voor bestrating. Milieuvriendelijk doordat grasbetontegels waterdoorlatend zijn. De huidige problematiek rond compleet betegelde tuinen, kan op bepaalde punten ondervangen worden met grasbetontegels. Deze kennen openingen waardoor er open stukjes ondergrond vrij komen te liggen. Door deze openingen groeit meestal gras, waaraan de tegel dan ook zijn naam te danken heeft.

Ondersteuning voor snelle afvoer regenwater

 

Mede dankzij de openingen vind regenwater ook zijn uitweg. Zo kunnen grasbetontegels een goede oplossingen zijn voor het verharden van stroken langs de openbare weg, maar ook bijvoorbeeld thuis, bij de carport waar de auto geparkeerd wordt zijn grasbetontegels ideaal om regenwater-problematiek te voorkomen. Het riool raakt minder belast wanneer hemelwater sneller kan wegzakken tot het oppervlaktewater.

U kunt zelfs de regenpijp laten eindigen tot net iets boven de grond –middels een HA steen– deze HA steen kent een schuine afloop, waardoor regenwater direct de juiste richting opgaat en het hemelwater verdwijnt in de grasbetontegels. 

Uw bijdrage leveren aan het milieu

Op deze milieuvriendelijke wijze kunt u zelf een stuk bijdrage leveren aan verduurzaming van uw direct woonomgeving.

De verwachting is dat ‘off grid’ wonen (zonder nuts-voorzieningen leven) een steeds grotere trend in Nederland zal worden. Hier horen ook onderdelen bij als de grasbetontegels, die Nederland zullen ‘ont-tegelen’, en groene regenwatervoorzieningen. Lees uzelf goed in voor het creëren van een duurzame woning en tuin. 

Meer grasbetontegels: https://www.betondingen.nl/grasbetontegels-40x60x10cm.html

https://www.betondingen.nl/grasbetontegels/

Gerelateerde artikelen

Met welk ongedierteprobleem kunnen wij van dienst zijn?

Houten kozijnen online bestellen

De beste verduisterende rolgordijnen