Leuker langer werken
Image default
Auto's en Motoren

Hoe mensen met rolstoel vervoeren

Een rolstoelbus kan gewenst zijn als je mensen moet vervoeren, waaronder mensen in een rolstoel. Dit kan voor familie zijn, maar bijvoorbeeld ook als je mantelzorger bent voor iemand met een rolstoel. Er is een verschil tussen het vervoeren van een rolstoel en het vervoeren van iemand in een rolstoel. Dat laatste vereist namelijk meer aanpassingen aan het voertuig. Je vindt op deze pagina rolstoelbussen met panoramagarantie voor de bijrijder in de rolstoel.

 

Wat is de panoramagarantie

De panoramagarantie houdt in dat de persoon in de rolstoel op dezelfde hoogte zit als de rest van de passagiers in de rolstoelbus. Hierbij spelen meerdere aspecten een rol, zoals de lengte van de rolstoelgebruiker en het formaat van de rolstoel zelf. De panoramagarantie kan gegeven worden door de bodemverlaging die wordt geboden. Deze verlaging is van roestvrijstaal en wordt bekleed met tapijt of antislipmateriaal. Met deze bekleding wordt geluid van buiten het voertuig gedempt. Op het gedeelte van de bodemverlaging van roestvrijstaal zit een garantie van tien jaar.

 

Aan alle eisen voldaan

De zitplaats met panoramagarantie in de rolstoelbus wordt in het midden van het voertuig geplaatst. Hierbij hoort ook een veilig en stevig rolstoelbevestigingssysteem en een oprijplaat. In sommige gevallen kan er naast de rolstoelplaats aan twee kanten nog een stoel geplaatst worden in de rolstoelbus. Dat is natuurlijk afhankelijk van om welke soort bus het gaat. De gehele aanpassing voor de rolstoelbussen voldoet hier aan de Europese normeringen en krijgt de bijpassende certificeringen.

 

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoeveel bedraagt de bijtelling in 2021?

Mercedes Sprinter zakelijke lease

Autorijles makkelijk te volgen in Amsterdam