Leuker langer werken
Image default
Dienstverlening

Een tens apparaat bestel je eenvoudig online bij tens.nl

Steeds meer mensen raken bekend met de tens methode. En dat is goed nieuws, want tens is een verantwoorde, veilige en gezonde manier van pijn bestrijden. Een tens apparaat bestaat uit een klein kastje met een scherm en knopjes. Ook zitten er ingangen op voor zogenoemde elektrodepleisters. Die pleisters plak je op de pijnlijke plek. Vervolgens verbindt je de kabeltjes met het apparaat en start je een van de programma’s. Dit is de praktische uitleg, we lichten nu uit hoe tens behandelingen lichamelijk gezien werken. De elektroden geven lichte impulsen af aan de huid. Kleine stroomstootjes als het ware die zenuwen en spieren onder de huid stimuleren. Het aangename tintelende gevoel zorgt er direct voor dat de pijn afneemt. Tegelijkertijd wordt de bloedcirculatie verbeterd en worden spieren getraind. Je voelt je ontspannen en dat maakt dat je lichaam endorfine gaat aanmaken. Eigenlijk is er sprake van effect op effect op effect.

Voor wie is tens geschikt?

Wie kunnen de tens gebruiken? We geven een aantal voorbeelden:

-sporters die door een blessure even pas de plaats moeten maken, maar die de spieren wel zoveel mogelijk willen blijven activeren;
-mensen die door ziekte of pijn tijdelijk minder mobiel zijn en voor wie het belangrijk is in conditie te blijven;
-zwangere vrouwen met klachten als lage rugpijn, algehele vermoeidheid en misselijkheid.
tens apparaat bij rugpijn

Bij de volgende soorten pijn blijkt tens bijzonder effectief: spierpijn, zenuwpijn, rugpijn, gespannen spieren bij chronische pijn en acute spit. Alle tens apparaten zijn voorgeprogrammeerd. Sommige programma’s hebben een hogere pulsfrequentie dan andere en ook de intensiteit wisselt. Als je eenmaal een favoriet programma hebt gevonden is het voortaan slechts een kwestie van aan- en weer uitzetten. De behandeling is niet pijnlijk en niet gevaarlijk; je kunt de tens met een gerust hart meerdere keren per dag gebruiken. Als je een tens bestelt, krijg je er elektroden, kabels en batterijen bijgeleverd. Vanzelfsprekend zit in de verpakking een handleiding. Wil je eerst nog wat meer info voordat je een tens aanschaft? Kijk opwww. tens.nl, bel met 033-4655064 of stuur een mail naarinfo@ schwa-medico.nl.

 

https://tens.nl/