Leuker langer werken
Image default
Dienstverlening

De manier om het elektrisch systeem en de meterkast te upgraden

De meterkast vervangen is een must als u de veiligheid van uw huis wilt verbeteren. De verouderde meterkast is de belangrijkste oorzaak van de kortsluiting en elektrische brand. Als u dit ongeval wilt voorkomen, moet u dus contact opnemen met de elektriciens om de staat van uw meterkast te inspecteren. De elektriciens kunnen beslissen of uw oude groepenkast de moeite waard is om te gebruiken of niet. Als u in een oud huis woont, kan het bestaande elektrische systeem bovendien mogelijk niet voldoen aan de behoeften van het hele gezin. Dan is het upgraden van de meterkast een verstandige keuze. Met een nieuwe groepenkast kun je veel huishoudelijke apparaten gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn voor kortsluiting.

De meterkast upgraden

Een extra groep laten aanleggen zorgt voor een upgrade van uw meterkast. Het upgraden van het elektrische paneel kan meer stroom naar uw huis brengen. Hierdoor kunt u elektrische apparaten aanschaffen en gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het doorslaan van de zekering. Door de huidige meterkast te upgraden of de stroomonderbrekers te vervangen, kunnen ze meer vermogen aan. U kunt dus meer elektrisch vermogen over de hele stopcontacten verdelen. U hoeft zich geen zorgen te maken als de stroomverdeling uw bekabelingssysteem kan beïnvloeden. Het gebruik van een defecte meterkast kan verschillende problemen veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld brandgevaar opleveren. Bovendien, wanneer het elektrische systeem in uw huis het hogere wattage van moderne apparaten niet kan ondersteunen, kunnen uw apparaten snel verzwakken. Hun levensduur zal dus korter zijn. Het kan ook leiden tot een hogere elektriciteitsrekening.

Oude draden vervangen en extra circuits toevoegen

Wanneer u nieuwe apparaten aan uw huis toevoegt, moet u overwegen een nieuw circuit toe te voegen. Het nieuwe circuit kan dus de stroom verdelen over de huishoudelijke apparaten die u gebruikt. Het kan zijn dat u geen twee apparaten met een hoog wattage in hetzelfde circuit kunt gebruiken. U moet dus het nieuwe circuit installeren om kortsluiting of het doorslaan van een zekering te voorkomen. Bovendien moet je ook de oude draden in je huis vervangen. Als de draad oud is, kan de isolatie beschadigd raken en scheuren. Op deze manier kan het de elektrische stroom mogelijk niet goed verdelen. Deze toestand kan ook elektrocutie, kortsluiting en brand veroorzaken. Het is dus beter om elektriciens in te huren om het oude bedradingssysteem in uw huis te vervangen. Wanneer u een nieuw elektrisch systeem heeft, wordt uw huis veiliger. U kunt het risico op brandgevaar minimaliseren. Ook kan het de waarde van uw huis verhogen wanneer u het in de toekomst verkoopt.