Leuker langer werken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is de betrokkenheid van medewerkers meten zo belangrijk?

De betrokkenheid van medewerkers meten is belangrijk, om meerdere redenen. Uiteindelijk zijn het de medewerkers die het meest betrokken zijn, die de bedrijfsprestaties naar een hoger niveau tillen. Het is voor bedrijven altijd goed om de betrokkenheid van medewerkers te meten, ook omdat zij hiermee een duidelijk signaal aan de medewerkers afgeven dat zij ook bij de medewerkers betrokken zijn. Dit zorgt voor een sterkere onderlinge band en daarmee ook voor een verhoging van de betrokkenheid. Je kunt via Solkie de betrokkenheid van medewerkers meten op effectieve wijze. Je krijgt alle inzichten die je nodig hebt om te optimaliseren voor je personeel én je bedrijf. 

Ervaar de voordelen van een betrokkenheidsonderzoek

Als je regelmatig de betrokkenheid van je medewerkers meet, dan heb je optimaal inzicht in zaken die geoptimaliseerd moeten worden. Een gebrek aan betrokkenheid komt altijd ergens vandaan. Het is belangrijk om hier dieper naar te kijken, zodat duidelijk wordt waar het probleem ligt. Het inspireren, motiveren en stimuleren van medewerkers gaat het best wanneer je optimaal inzicht in je medewerkers hebt. Deze belangrijke inzichten krijg je door de betrokkenheid van medewerkers te meten. Je stelt op die manier namelijk vast waar medewerkers tegenaan lopen, waardoor je ook de nodige inzichten voor verbetering in handen hebt. 

Meet de betrokkenheid van je medewerkers binnen korte tijd

Soms kan een kleine verandering in het beleid al zorgen voor een aanzienlijk grotere inzet van personeel. Dit ontdek je pas wanneer je de nodige informatie voor handen hebt. Je hebt feedback nodig om ermee aan de slag te kunnen. Je kunt via Solkie de betrokkenheid van medewerkers meten om precies te weten op welke punten zij moeilijkheden ervaren. Vervolgens kun je het beleid eens nader onder de loep nemen om te ontdekken hoe de betreffende obstakels weg kunnen worden genomen. Op deze manier helpt een onderzoek naar de betrokkenheid om het werkplezier onder de medewerkers te verhogen, waardoor de bedrijfsprestaties direct verbeteren. Meld je vandaag nog aan voor een betrokkenheidsonderzoek en ga aan de slag!

Gerelateerde artikelen

Een vergaderzaal reserveren om efficiƫnt te vergaderen doe je hier

Outplacement

Ga mee met je tijd, mik op permanente kostenbesparing: kies voor het Shiftbase personeelsplanning