Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Optimaliseer je werkplekinrichting

Je werkplekinrichting is een veel overziend maar zeer belangrijke factor van je productiviteit. Of je nu een klein kantoor in huis hebt of een grote hal, het is belangrijk dat je deze plek optimaal benut.

Hier hebben we een aantal punten voor jouw op een rijtje gezet, heb jij je werkplekinrichting al geoptimaliseerd?

Goed licht is heel belangrijk!

Het beste en gezondste licht is natuurlijk daglicht. Helaas is er niet altijd voldoende daglicht in de ruimte of moeten we soms ook ’s avonds werken. Zorg dan dat je fijn licht hebt om in te werken, led licht is een goede duurzame oplossing.

Planten zijn goed!

Zet een paar planten op je werkplek, dit geeft een kalmerend effect, fleurt de boel op en zuivert de lucht. Planten kunnen ook stress verlichten. Dat is natuurlijk ideaal voor als je veel werk hebt.

Goed meubilair is cruciaal!

Zorg dat je een goede werkhouding kan aanhouden, een goede bureaustoel is een van de belangrijkste aankopen voor je kantoor. Zorg dat je al je apparatuur kan verstellen zodat jij de beste houding aan kunt houden.

Opbergruimte zorgt voor rust!

Zorg dat je voldoende opbergruimte hebt zodat alles een plek heeft waar het hoort. Zo heb je geen rommel en chaos maar wel rust.

Natuur is gezond

Zorg dat je uitzicht hebt op natuur, dit is rustgevend. Als dit niet mogelijk is kan een poster of planten een oplossing zijn. Verder is het áltijd een goed idee om af en toe een wandeling in de frisse buitenlucht te maken.

Ontspanning = productiviteit!

Je af en toe kunnen ontspannen is heel erg fijn tijdens een drukke werkdag. Dit zorgt er voor dat je productiviteit na een ontspannings moment weel veel hoger is. Zorg dus dat er iets in de werkruimte is waarbij je je even helemaal kunt ontspannen. Bijvoorbeeld een tafeltennistafel of zitzakken.

Dus of je nu een grote werkplek hebt of een klein kantoortje, als je deze punten toepast aan je werkplek, zal de productiviteit stijgen.

https://conceptualfurniture.com/nl/werkplekinrichting/