Leuker langer werken
Image default
Gezondheid

Waar kan je terecht voor een behandeling van lage rugpijn in Oisterwijk?

Waar kan je terecht voor een behandeling van lage rugpijn in Oisterwijk?

Patiënten die lijden aan lage rugpijnen worden vaak doorverwezen naar een fysiotherapeut voor een eerste conservatieve behandeling voordat er andere, meer agressieve behandelingen worden overwogen zoals een rugchirurgie. Het doel van de fysiotherapie is om de rugpijnen te verminderen, de funtie te verbeteren en de patiënt een onderhoudsprogramma aan te leren om toekomstige rugproblemen te voorkomen. 

 

Voor een behandeling van lage rugpijn kun je bij een fysiotherapeut op verschillende manieren geholpen worden. De meest voorkomende vormen van fysiotherapie zijn onder meer:

 

  • Passieve fysiotherapie: Deze vorm van behandeling omvat vooral dingen die aan de patiënt worden gedaan zoals het aanbrengen van warmte, ijs en elektrische stimulatie. Er kan bijvoorbeeld warmte worden aangebracht om de spieren op te warmen voordat je oefeningen gaat uitvoeren. Na de oefeningen kan er vervolgens een ijskompres worden gebruikt om de spieren en zachte weefsels te kalmeren.

 

  • Actieve fysiotherapie: Dit richt zich vooral op specifieke oefeningen en stretching. Bij de meeste behandelingen van lage rugpijn ligt de nadruk van het fysiotherapie programma op actieve oefeningen.

 

De voordelen van een fysiotherapie behandeling voor lage rugpijn:

 

De stabiliteit van de lumbale wervelkolom (lage rug) is grotendeels afhankelijk van de ondersteunende buikspieren en lage rugspieren. De buikspieren bieden de initiële stabiliserende steun door hun vermogen om druk in de buik op te wekken die posterieur op de wervelkolom wordt uitgeoefend en zo een anterieure steunkolom biedt (vanaf de voorkant van de wervelkolom). De lage rugspieren stabiliseren de wervelkolom vanaf de rugzijde en zorgen voor steun aan de achterzijde. Eenvoudig gezegd, de benige wervelkolom en tussenwervelschijven zijn omgeven door spieren, en hoe sterker deze specifieke spieren zijn, hoe minder druk er wordt uitgeoefend op de tussenwervelschijven en gewrichten van de wervelkolom. De patiënten moeten een “gordel” van spieren rond hun wervelkolom ontwikkelen.


Wilt u graag geholpen worden aan lage rugpijn? Bent u woonachtig in de omgeving van Oisterwijk? Medifit is gespecialiseerd in het behandelen van lage rugpijnen en helpt u graag verder. Je kunt ze op verschillende plaatsen in het land terugvinden, waaronder de locatie fysiotherapie Oisterwijk.

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-oisterwijk/