Leuker langer werken
Image default
Woning en Tuin

Voorkom vochtige muren door scheuren te dichten

Kleine of brede scheuren in beton en metselwerk bevorderen het binnendringen van vocht. In deze gevallen heeft de injectiemethode zich bewezen als een succesvolle oplossing. Uiteraard heeft het gebruik van het juiste materiaal een doorslaggevende invloed op de duurzaamheid.

Daarom moet dit werk worden uitgevoerd door een ervaren specialist na een professionele beoordeling.

In principe geldt het volgende: pas na een nauwkeurige schadeanalyse met aansluitende vaststelling van de oorzaak kan een succesvol herstel van de vochtige wand en de daarmee gepaard gaande vochtschade beginnen. Als je de verkeerde maatregelen neemt omdat je de concrete oorzaak van de schade niet heeft herkend of ontdekt, zult je meestal het tegenovergestelde bereiken van het gewenste resultaat – namelijk een toename van de schade.

Vochtbestrijding in Vlaanderen

Als je hebt besloten om een Vochtbestrijding bedrijf in Vlaanderen opdracht te geven, wees dan kritisch bij het gunnen van je renovatiecontracten en vraag het advies van een deskundige! We kunnen schade snel herstellen door gebruik te maken van speciale revalidatiesystemen die zijn afgestemd op de oorzaak van het betreffende vocht. Met de keuze van een geschikte renovatiemethode kunnen we samen een grote stap dichter bij je droomhuis komen.

Dankzij de permanente verbetering en verdere ontwikkeling van onze afdichtingssystemen, apparatuur en diverse verwerkingstechnologieën bereiken we ook een permanente bescherming tegen vocht in het metselwerk. je leefruimte blijft droog en veilig en vochtige muren behoren tot het verleden.

Wacht niet te lang en neem contact met ons op voor een consultatie met aansluitende inspectie van het pand. Meestal gaat dat als volg in zijn werk.

  1. Er wordt een uitvoering gadaan van een gedetailleerde schadeanalyse
  2. Er wordt gecommuniceerd over mogelijke methoden en aanbevolen maatregelen voor het professioneel herstel van de gedetecteerde vochtschade
  3. Er wordt een saneringsconcept opgezet op basis van de schadeanalyse
  4. De revalidatiemaatregel wordt toegepast op de gewenste datum
  5. Daarna wordt er nog gecontroleerd op het succes van de renovatie na voltooiing

 

Vochtige muren voorkomen, hoe houdt je jouw huis droog?

Als je eenmaal vochtschade in huis heeft gehad, is het voor je zeker belangrijk om dergelijke schade in de toekomst te voorkomen. Met een paar eenvoudige stappen en het volgen van een paar kleine tips voor het dagelijks leven, kunt je gemakkelijk vocht en schimmel in je huis voorkomen.

Om de binnentemperatuur en -vochtigheid te regelen voor een gezond leefklimaat, hebben verschillende fabrikanten diverse precisie thermo-hygrometers op de markt gebracht, die in speciaalzaken te koop zijn. Deze zorgen voor onmiddellijke duidelijkheid. Ter oriëntatie: De ideale meetwaarde is 50% luchtvochtigheid. Een permanent hoge luchtvochtigheidswaarde kan een indicatie zijn voor vochtige muren.

 

De juiste verwarming

In tegenstelling tot de algemene bewering dat ongebruikte of zelden gebruikte kamers niet hoeven te worden verwarmd, raden wij aan om alle kamers in het huis het hele jaar door te verwarmen om vochtige muren te vermijden.

Zorg ervoor dat alle kamers van je huis ongeveer dezelfde kamertemperatuur hebben en dat er geen kamers overmatig afkoelen!

Dit werkt niet altijd perfect in het dagelijks leven, maar hier kunnen compromissen helpen om vochtige muren te vermijden. Het verlagen van de temperatuur moet matig zijn.

Hoe groter en frequenter de temperatuurverschillen binnen een appartement, hoe groter het risico op vochtschade. Omgekeerd, vermijd waar mogelijk temperatuurschommelingen, ongeacht of je de kamer gebruikt of niet.


 

REGELMATIG VENTILEREN OM VOCHTIGE MUREN TE VERMIJDEN

Geen kantelramen! Kantelramen zijn alleen gunstig voor hogere energiekosten en schimmelgroei in de ramen. Woonkamers moeten ten minste drie keer per dag worden geventileerd, d.w.z. ventilatie met de ramen volledig open.

De ventilatietijd moet 5 tot 15 minuten bedragen – afhankelijk van de buitentemperatuur (niet de luchtvochtigheid buiten!). Hoe koeler het buiten is, hoe korter de ventilatietijd kan zijn! Wil je in de toekomst vochtige muren vermijden of iets doen aan vochtige muren in je huis, volg dan zorgvuldig de bovenstaande adviezen op.