Leuker langer werken
Image default
Woningen

Voor- en nadelen van zonnepanelen

Het aantal mensen met zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gestegen. Steeds meer mensen maken de overstap naar volledige zonne-energie om geld te besparen en/of wegens milieuredenen. Zonnepanelen hebben natuurlijk een positieve impact op het milieu, maar hebben deze zonnepanelen naast voordelen ook nadelen? Wij gaan in deze blog wat dieper in op de voor- en nadelen van zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn in te delen in 3 onderdelen: financiële voordelen, voordelen voor woning en duurzame voordelen. 

Financiële voordelen:

–              Besparen op energiekosten

–              Terug levering vergoeding

–              De btw voor zonnepanelen is volledig terug te vragen dat bespaart u al gauw 21%!

–              Met zonnepanelen bent u een stuk minder afhankelijk van energie prijzen, wat heel erg handig is met de stijgende energieprijzen.

–              Een gemiddelde terugverdientijd van 5 tot 7 jaar

–              Op zonnepanelen zit een hoger rendement dan de huidige rente op uw spaarrekening

Voordelen voor uw woning

 

Naast de financiële voordelen zijn er ook voordelen voor uw woning zelf.

Wist u dat uw woning meer waard wordt door de zonnepanelen? Ja echt, uw woning wordt minimaal €5000.- meer waard bij een kleine installatie en bij een grotere installatie kan dit bedrag alleen maar toenemen.

De reden waarom uw woning meer waard wordt, heeft onder andere te maken dat u waarde aan uw woning toevoegt, maar ook voor het verbeteren van het energielabel en natuurlijk ook de maandelijkse energiekosten worden drastisch lager.

Nadelen zonne-energie

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat is ook zo bij zonnepanelen. De nadelen van zonnepanelen zijn vooral van toepassing op de aanschaf prijs. Er is geen particuliere subsidie mogelijk en het materiaal en de montage is niet goedkoop. Ook is er afhankelijk van de ligging onderhoud nodig aan de zonnepanelen en dit kan ook veel geld kosten.

Zonnepanelen in Almere

Er zijn meer voordelen dan nadelen bij de aanschaf van zonnepanelen, en over een langere tijd zult u alleen maar voordeliger uit zijn met zonnepanelen. Wilt u graag zonnepanelen aanschaffen maar heeft u niet het financiële vermogen hiervoor? Geen zorgen, veel aanbieders van zonnepanelen geven u de mogelijkheid om een zogenaamde stimuleringslening duurzaam thuis af te sluiten. Zo kunt u tegen een voordelig rente tarief toch de zonnepanelen aanschaffen. Ook kunt u kijken naar de subsidies voor zonnepanelen in Almere.

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-almere/