Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een nieuwe vaas

edereen wordt wel eens verrast met een bloemetje. Het is dan wel zo handig om een mooie vaas in huis te hebben om het boeket ergens kwijt te kunnen en een mooie prominente plek te geven in je woning. Zo kan je er extra goed van genieten. Als je online of in de winkel op zoek gaat naar een vaas zal je merken dat er een hoop verschillende soorten vazen bestaan. We vertellen je er meer over in dit blog.

Let op de vorm
De vorm is misschien wel het belangrijkste aspect van een vaas. De vorm van een vaas bepaalt namelijk hoe een bos bloemen gepresenteerd wordt. Ben je op zoek naar een vaas die de gemiddelde bos bloemen goed tot zijn recht laat komen? Ga dan voor een cilindervormige vaas, een kruikvaas of een vaas met een wijdere bovenkant. Ben je iemand die graag enkele wilde bloemen plukt of graag een simpele bloem, zoals een roos, in huis heeft staan? Ga dan voor een smalle vaas, zoals bijvoorbeeld de spiraalvaas. 

Welk materiaal?
Vazen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals glas, kunststof of aardewerk. De meeste mensen kiezen voor een glazen vaas, omdat je hierin het gehele boeket goed kunt zien. Ook zie je zo gemakkelijk wanneer de bloemen vers water nodig hebben. Het nadeel van glas is dat het snel breekt. Als je dus ietwat onhandig bent of bijvoorbeeld een kat of hond in huis hebt, doe je er goed aan om een vaas van een wat minder breekbaar materiaal in huis te halen. Ga bijvoorbeeld voor kunststof. 

De beste kleur
En dan heb je ook nog de kleur waar je rekening mee moet houden. Een boeket is vaak al vrij kleurrijk van zichzelf, dus je kunt het best gaan voor een transparante vaas of een vaas met een neutrale kleur. Zo komen de bloemen extra goed tot hun recht. Je kunt er ook voor kiezen om de kleur van de vaas te matchen met het kleurgebruik in je interieur. 

 

Een nieuwe vaas kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van B Living. Hier zijn allerlei soorten vazen in verschillende vormen en kleuren te vinden.