Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het inrichten van een wellnessruimte

De afgelopen jaren krijgen mensen steeds meer belangstelling voor gezond eten, bewegen en zo gezond mogelijk leven. Een belangrijk onderdeel hiervan is dan ook een regelmatig bezoek aan een masseur, wellness of het inplannen van een gezichtsbehandeling. Vaak hebben mensen wel bepaalde eisen bij het bezoek aan een wellnesscentrum, daarom vertellen wij u graag waar u aan moet denken bij de inrichting van een wellnessruimte.

 

De ruimte zelf

Een wellness ruimte wordt vaak ruim op gezet en heeft een goede lichtinval. Een ruimte die goed veel lichtinval heeft komt namelijk rustgevend en ontspannend over. Daarom is het erg belangrijk om te zorgen voor voldoende licht. Dit doet u door het plaatsen van grote ramen voor natuurlijke lichtinval of door het plaatsen van goede verlichting met wit licht. Daarnaast zou u wat geurkaarsen kunnen plaatsen voor een extra ontspannen sfeer. 

 

Een sauna

In een wellness kan een sauna eigenlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten sauna’s met elk hun eigen voordelen en nadelen. Vaak voorkomende sauna’s zijn de Finse sauna, de stoomsauna en de infraroodsauna. De Finse sauna is de traditionele sauna, hierbij wordt de sauna verwarmd door een speciale elektrische of hout gestookte kachel. Een stoomsauna wordt verwarmd door, zoals de naam al doet vermoeden, warme stoom. Aan deze stoom kunt u eucalyptus toevoegen om de luchtwegen vrij te maken of, wanneer u voor extra ontspanning wilt zorgen, kunt u hier lavendel aan toe voegen. Bij een infraroodsauna wordt de warmte op de huid gestraald.

 

Behandelstoelen

Wanneer u behandelingen uitvoert in uw wellnesscentrum heeft u uiteraard een wellnessbank nodig. Er bestaan veel verschillende soorten behandelstoelen, daarom is het belangrijk om te kijken naar het soort behandeling dat u wilt verzorgen op de behandelstoel.  Zo zijn de beendelen van een behandelstoel die gebruikt wordt voor pedicures vaak los te verstellen. 

Ook zijn er verschillende soorten behandelstoelen per behandeling. Zo verschillen behandelstoelen die gebruikt worden voor een massage bijvoorbeeld in breedte. Voor alle behandelstoelen geldt echter wel dat deze van hoge kwaliteit dienen te zijn. Kijk bij de aanschaf naar de kwaliteit van de stof en de vulling van de behandelstoel. Een kwalitatieve behandelstoel gaat immers langer mee en is comfortabeler voor de persoon die er op moet zitten of liggen. 

 

https://www.bellezi.nl/