Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Maak in vier stappen jouw werk leuker!

Natuurlijk zijn er functies waar niet zoveel ruimte is voor eigen input. Met plezier het werk doen, lijkt soms onmogelijk. Toch is dat een negatieve gedachte die vaak niet klopt. Hoe echt is het nu werkelijk wat je doet? Waarom doe je het werk eigenlijk?

Maak jouw werk minder saai

Veel repeterende handelingen zijn geen garantie voor saai werk. Kijk eens hoe je het effectiever kunt doen? Verander jouw werkproces eens. Wat ook wil helpen is zo snel mogelijk werken. Hou een wedstrijdje met een collega. Er is van alles mogelijk.

Nog een optie is om in het moment te zijn. Even helemaal zen. Uit jouw hoofd en met jouw lichaam zeer bewust actief. Dat kan zelfs als je vanachter een laptop werkt. Voel eens hoe de vingers over het toetsenbord gaan. Bijzonder toch?

Zoek nieuwe taken

Kijk hoe je eventueel andere taken op kunt pakken. Wat lijkt jou leuk? Hiervoor moet je wel even buiten jouw comfortzone, maar het zorgt wel weer voor afwisseling. Zo leer jij er weer dingen bij. Vraag eventueel om een cursus. Nee heb je, ja kun je mogelijk krijgen.

Kom niet in een arbeidsconflict

Het is echt ongelofelijk hoe snel men in een arbeidsconflict verzeilt kan raken. Het is ook niet makkelijk soms. Soms is een werknemer of een werkgever gewoonweg onmogelijk om mee te dealen. Dat is wel soms. Heel vaak ligt het namelijk aan een combinatie van factoren. Is het al zover dat je in een arbeidsconflict bent? Dan is het beste dat je kunt doen om een mediator te zoeken met ervaring.

Een arbeidsconflict wordt heel vaak niet meer goed beslecht. En, dat is enorm jammer, want het kan echt anders.

Langer werken

Bedenk heel goed dat wijzen naar een ander jou vaak niet verder brengt. Zoek uit, waarom jij jouw werk op dit moment niet leuk vindt. Durf daarbij ook eerlijk naar jezelf te kijken. Vraag ook mensen die jou goed kennen om hun mening. In de toekomst gaan we eerder langer werken dan korter werken. Dan kan je het dus maar beter leuk hebben.

https://mediatorkaart.nl/arbeidsconflict/