Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Spelen met een kat: is dat mogelijk?

Spelen met een kat: is dat mogelijk?

Veel mensen kiezen voor een hond wanneer ze met hun huisdier willen spelen. Het feit dat een kwispelende staart al bijna aangeeft of je de hond wel of geen plezier doet met het gooien van een bal, is natuurlijk erg makkelijk. En laten we eerlijk zijn, katten zien er niet bepaald vrolijk uit als je een bal voor ze weggooit. Toch wil dit niet zeggen dat katten er niet van houden om te spelen. Sterker nog: ze zijn er in de meeste gevallen dol op. Je moet simpelweg even weten waar je je kat wel en waar je je kat geen plezier mee doet. Gelukkig lees je dat in dit blog. We vertellen je met alle plezier waar jij op moet letten als je eens lekker met je kat wilt spelen!

Houd voldoende afstand!

Katten staan erom bekend dat ze nogal onverwachts uit de hoek kunnen komen, vandaar misschien zelfs de term ‘kattig’. Wanneer jij dus zou willen spelen met je kat, is het best slim om op gepaste afstand te blijven. Maar hoe speel je dan met hem of haar? Simpel: zoek speeltjes op die ervoor zorgen dat jij voldoende afstand kunt bewaren. Denk aan een stok met een touwtje of bijvoorbeeld een kattenkrabpaal. Dit zijn en blijven de bewezen manieren om veilig met je kat te kunnen spelen en dat is tenslotte wat je wilt!

Wees je bewust van de tijd

Veel mensen gaan met hun kat spelen wanneer ZIJ daar zin in hebben. Dit is misschien wel het domste wat je kunt doen, want als er iets is waar een kat een hekel aan heeft, dan is het wel dat hij of zij iets moet doen. Laat jouw kat daarom zelf naar je toe komen om te gaan spelen of stimuleer hem of haar bijvoorbeeld door wat te plagen en te proberen. Spelen met een chagrijnige kat zorgt er op termijn hoe dan ook voor dat zijn of haar nagels in jouw armen verdwijnen en dat is iets dat we toch echt niet willen…

https://www.krabpaal.nl/