Een van de belangrijkste aspecten in je tuin om sfeer te creëren is door het licht dat je in je tuin gebruikt. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten lampen. Zo heb je sfeerlicht en noodzakelijk licht. Door het afwisselen van deze 2 kun je een leuke sfeer in je tuin creëren.

Voordelen van tuin verlichting

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor goede verlichting in je tuin is vooral zodat je er ook ’s avonds van kunt genieten. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer het vroeg donker wordt je niks meer van je tuin kunt zien en je tegen een zwart gaat aankijkt. Ook wanneer je gezellig in je tuin zit wil je niet dat je naar binnen moet gaan in de avond als blijkt dat je tuin te donker is. Vaak oogt een tuin een stuk sfeervoller met verlichting dan overdag. Doordat je met het licht niet alleen zorgt voor zichtbaarheid, maar ook voor het maken van eyecatchers, zorg je ervoor dat je tuin er luxe en sfeervol uit komt te zien.

Een tweede rede waarom je goede verlichting in je tuin wilt hebben is om inbrekers buiten de deur te houden. Inbrekers zullen minder snel een goed verlichte tuin uitkiezen omdat ze hier sneller in opvallen.

Tuinverlichting in je veranda

Ook als je een veranda overkapping hebt wil je natuurlijk hier ’s avonds ook nog gebruik van kunnen maken. Zo kun je kiezen voor spotjes in de overkapping, wandverlichting tegen de muren of een hanglamp. Dit maakt je veranda een stuk gezelliger en ook bruikbaar ’s avonds. Dit in combinatie met sfeerverlichting in je tuin maken je tuin een gezellige doch functionele tuin.

https://degoedkoopsteveranda.nl/