Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Meld je kind aan bij een ervaren kinderopvang

Als je na de geboorte van je kind weer gaat werken dan moet er goede opvang zijn. Lang niet alle ouders kunnen daarbij rekenen op opa en oma, want die zijn vaak ook nog gewoon aan het werk. Daarom is het belangrijk om kinderopvang in Groningen op tijd te regelen. Vaak moet je je kind al inschrijven voor de geboorte. Doe je dat niet dan is de kans groot dat er geen plaats is. Dat komt omdat er steeds meer een beroep gedaan wordt op kinderopvang. Er zijn meer eenoudergezinnen en ook als beide ouders voor de kinderen zorgen werken ze meestal beiden. Veel ouders hebben wel een dag in de week vrij zodat de kinderen tenminste twee dagen in de week niet naar de opvang hoeven.

Kinderopvang voor wisselende diensten

Voor ouders die wisselende diensten hebben is het regelen van kinderopvang vaak extra lastig. De meeste kinderopvangorganisaties bieden opvang tussen 8 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds. Als je in de avonduren of in het weekend werkt is het erg lastig om opvang voor je kind te regelen. Dan wordt er nog steeds vaak een beroep gedaan op opa en oma of en particuliere oppas die aan huis komt. Maar ook dat is lang niet altijd te regelen. In Nederland is kinderopvang al jaren een probleem, niet in de laatste plaats omdat het salaris van de medewerkers in de opvang achterblijft.

Grote vraag naar personeel

Veel kinderopvangen zijn dringend op zoek naar personeel. Een vacature kinderopvang in Groningen kan soms erg lastig worden vervuld. Veel mensen die wel in de kinderopvang willen werken hebben niet de juiste opleiding of ze hebben zelf kinderen waardoor ze maar beperkt beschikbaar zijn. Ook de werkdruk wordt als een belasting gezien omdat er vaak met grote groepen moet worden gewerkt waardoor de kinderen niet genoeg aandacht kunnen krijgen. Dit geldt niet alleen bij de opvang voor baby’s en peuters maar ook voor de opvang van kinderen die naar de basisschool gaan.

Kies een opvang waar je je goed bij voelt

Als ouder de zorg voor je kind aan een ander overlaten is vaak een hele stap, zeker bij het eerste kindje. Ga daarom vooraf op bezoek bij de kinderopvang die je voor je kind op het oog hebt. Maak kennis met de mensen die voor jouw kind gaan zorgen en beoordeel of je daar een goed gevoel bij hebt. Bedenk wel dat het lastig kan zijn om een andere opvang te vinden als je toch niet tevreden bent. Oriënteer je daarom ruim van tevoren zodat je niet in een situatie komt dat je weer aan het werk moet terwijl de opvang nog niet is geregeld.